Roeselare huldigt tweevoudig wereldkampioen Alexander Doom vrijdag tijdens het Sportgala

Alexander Doom is door het dolle heen nadat ie zondagavond ook met de Belgian Tornados de wereldtitel pakte. © BELGA
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Bij de stad Roeselare zijn ze apetrots op Alexander Doom als tweevoudig wereldkampioen. “We zijn van plan om hem op passende wijze in de bloemetjes te zetten tijdens het Sportgala komende vrijdag”, horen we van schepen van Sport Piet Delrue.

Roeselare vindt het belangrijk om knappe sportieve prestaties extra in de kijker te zetten. Denken we maar aan Stoffel Vandoorne die enkele maanden geleden met zijn bolide op het Stationsplein in de bloemetjes werd gezet voor het grote publiek nadat hij zich tot wereldkampioen in de Formule E kroonde. De wereldkampioenen in het wielrennen zoals Monseré of Maertens kregen dan weer een plaatsje op de ‘wall of fame’ bij Koers.

Ook Alexander Doom zal op gepaste wijze geëerd worden. Hoe, dat weten ze nog niet honderd procent. “Maar vrijdagavond is er het Sportgala #VANRSL waarbij we sowieso alle sportieve prestaties in de bloemetjes zetten. Deze wereldtitel mogen we niet zomaar laten passeren. We willen hem op een passende manier huldigen”, aldus schepen van Sport Piet Delrue.

Alexander Doom kroonde zich afgelopen weekend tot tweemaal toe tot wereldkampioen op het WK atletiek in Glasgow. Zaterdagavond individueel op de 400 m en zondag met de Belgian Tornados.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier