Alexander Doom schrijft geschiedenis en kroont zich tot de nieuwe wereldkampioen op de 400 m

Een juichende Alexander Doom, op de finale van de 400 m op het WK liet hij alles en iedereen achter zich. © BELGA
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Alexander Doom kroonde zich zaterdagavond tot nieuwe wereldkampioen op de 400 m op het wereldkampioenschap atletiek. De Belgian Tornado stuntte in de finale van de 400 meter met een chrono van 45.25, een nieuw Belgisch record.

Alexander Doom kroonde zich zaterdagavond tot wereldkampioen 400 m op het WK indooratletiek in Glasgow. De West-Vlaming won in een tijd van 45.25, tevens een nieuw Belgisch record. De Roeselarenaar verwees haalde het voor wereldtopper Kartsen Warholm.

Met 45.69 had Doom in de halve finales zijn persoonlijk record al stevig aangescherpt. In de finale deed hij daar nog een hap van. Doom dook 19 honderdsten van een seconde onder het Belgisch record (45.44) van Julien Watrin.

Doom liep na de eerste ronde in het spoor van het Noorse fenomeen Karsten Warholm. In de laatste rechte lijn ging onze landgenoot op en over de Europese recordhouder. Warholm (45.34) moest tevreden zijn met zilver. De Jamaicaan Rusheen McDonald (45.65) werd derde.

Een knappe prestatie die zijn al rijkelijk gevulde palmares nog wat meer glans geeft. Volop feesten zit er overigens nog niet in. Hij komt ook nog met de estafetteploeg in actie op het WK.

België telt nu al twee gouden medailles in Glasgow. Vrijdag verlengde Noor Vidts haar wereldtitel op de vijfkamp.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier