Roeselare Awards gaan door, maar verhuizen naar de zomer en op een andere locatie

Burgemeester Kris Declercq, Nathalie Muylle, Noël Demeyer op de vorige editie van de Roeselare Awards. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Burgemeester Kris Declercq, Nathalie Muylle, Noël Demeyer op de vorige editie van de Roeselare Awards. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Peter Soete

De Roeselare Awards die traditioneel op de laatste zaterdag van januari in het Fabriekspand plaatsvinden, krijgen dit jaar een andere invulling. Het wordt nu een zomereditie op 12 juni op een passende locatie. Daar zullen Awards uitgereikt worden waarbij rekening wordt gehouden met de dan geldende mogelijkheden.

“Het jaar 2020 is een jaar dat we niet snel zullen vergeten”, zegt burgemeester Kris Declercq die tevens voorzitter is van het Roeselare Awards-comité. “Onze samenhorigheid, onze veerkracht en ons ondernemerschap werden getest als nooit tevoren. Maar iedere crisis brengt ook opportuniteiten met zich mee. Roeselare toonde doorheen deze crisis dat onze stad staat voor verbinding, innovatie, creativiteit, ondernemerschap in de pure zin van het woord. En ‘oltegoare’ sloegen we ons vastberaden door dit jaar.”

Sterke schouders

“Ook het Roeselare Awards-comité recht de rug. We hoorden en zagen zoveel inspirerende verhalen van ondernemers die fantastische inspanningen leverden. Inspanningen niet alleen voor de onderneming of ten voordele van de zaak maar vaak ten dienste van de samenleving in het algemeen, denken we maar aan bedrijven die massaal beschermingsmaterialen produceerden en leverden. Het Awards-comite wil daarom op zoek gaan naar wat of wie ons dit jaar verbonden heeft. Welke Roeselarenaar of organisatie verdient onze lof? We moeten ook even stil staan bij hoe we met deze crisis om zijn gegaan en hoe wij onszelf opnieuw uitgevonden hebben. Op welke sterke schouders konden we rekenen en naar wie keken we op? Wat zal de toekomst ondernemend Roeselare brengen? Helaas zal een feest op de traditionele laatste zaterdag van januari niet kunnen. Maar we willen hoe dan ook ook in 2021 de Awards uitreiken en verdienstelijke Roeselarenaars, bedrijven en handelszaken huldigen. Dit willen we in veilige omstandigheden doen en daarom prikken we een nieuwe streefdatum. Het wordt een zomerse editie, want op 12 juni 2021 pakken we uit met een Awards-formule die rekening houdt met de dan geldende mogelijkheden. Het wordt inderdaad een editie op een nieuwe locatie en onder een ietwat ander gesternte.”

Tot eind januari

“Zoals andere jaren kan men zich kandidaat stellen voor een Award en uitzonderlijk kan dit nu tot en met 31 januari”, neemt comitélid Kris Dewitte van Krant van West-Vlaanderen over.

“Hoe dan ook willen we in 2021 onze verdienstelijke Roeselarenaars huldigen”

“Waar maakte je in 2020 het verschil of ken je iemand die een nominatie voor een Award verdient? Nomineer jezelf of een ander persoon in één van de volgende categorieën: Persoonlijkheid van het jaar, Handelaar. Winkelbeleving, Communicatie, Renovatie, Nieuwbouw, Bedrijf en Starter van het jaar.”

“Kandidaten kunnen zich aanmelden op www.roeselare-awards.be of schriftelijk op Roeselare Awards 20, Meiboomlaan 33, 8800 Roeselare tot uiterlijk 31 januari 2021, 23.59 uur.”

Meer informatie is te verkrijgen bij het Awardscomité, Meiboomlaan 33 in Roeselare of op 0495 59 52 64.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier