Restaurant ‘In de Gouden Jaren’ in Kemmel opent drive-in

Het recent geopende restaurant In de Gouden Jaren naast de uitkijktoren de Belvédère op de Kemmelberg, start vanaf 1 mei met een drive-inrestaurant. “We zijn in tegenstelling tot onze collega-restauranthouders in Heuvelland niet gestart met een take-awaydienst. De smaak van vlees en vis, bereid op de grill, is niet meer dezelfde wanneer ze worden opgewarmd of er te lang gewacht wordt om de maaltijd op te eten”, aldus Valérie Claeys en Francky Callens.

© EF

Toen deze week fastfoodketen McDonald’s startte met zijn drive-in rinkelde er een belletje bij de uitbaters van het restaurant op de Kemmelberg. “We deden bewust niet mee aan take-away. Dat is ons concept niet. Naar ons gevoel moet je op deze manier van restaurant houden goed voorbereid zijn en dan zie ik een take-away liever gebeuren door collega’s. Grillen heeft ook die typische smaak die alleen maar tot zijn recht komt wanneer er kan geproefd worden rechtstreeks van de grill op het bord. Grillen op houtvuur is een kunst, een echte ambacht. Het is ook de oudste manier van koken. De natuurlijke aroma’s van het houtvuur en vuurkruiden gaan mee tot op het bord en dat willen we ook in deze coronatijden behouden.”

Duidelijke bepijling

In de Gouden Jaren opent vanaf 1 mei. “We zullen duidelijke bepijling aanbrengen op de parking om in te rijden en het verdere af te leggen parcours ook met pijltjes aanduiden. Er komt een groot scherm waarop de klanten kunnen bestellen. Er komt niemand van de klanten uit de auto. De gekozen maaltijd wordt door ons naar de wagen gebracht en wordt bij voorkeur ook daar opgegeten. We serveren de maaltijd op stevige wegwerpborden en plaatsen afvalcontainers om het bord achteraf in weg te gooien.”

Francky en Valérie overwegen ook om een drive-incinema te starten. “Daarvoor moeten we eerst nog de nodige toestemming krijgen.” De drive-in zal geopend zijn op vrijdag, zaterdag en zondag van 18 tot 21 uur, op zondag ook over de middag van 12 tot 14 uur. “Nadien bieden we op het terras ook een mobiele tearoom aan. Mensen op wandel of op de fiets kunnen even stoppen om een drankje, een wafel of een pannenkoek te nemen. We benadrukken dat alles volgens de gezondheidsvoorschriften zal gebeuren.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.