Renovatiewerken OC Moere naderen het einde

Het bijna afgewerkte ontmoetingscentrum in Moere. © foto PM
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

In maart vorig jaar begonnen de renovatiewerken aan het ontmoetingscentrum van Moere. Nu, bijna een kalenderjaar later, zitten de werkzaamheden in een afrondende fase.

Het centrum opende officieel de deuren in 1988, na een grondige verbouwing. Maar sinds eind jaren tachtig is er niet veel aan het gebouw veranderd. Dat betekent onder meer enkele beglazing, een verouderd sanitair en keuken, en een verzakte binnenplaats. Kortom: renovatie drong zich op. Het ontwerpdossier werd halverwege 2022 al goedgekeurd door de gemeenteraad. Stilaan naderen de werkzaamheden nu hun afronding.

“Het voormalig stempelokaaltje werd afgebroken en in de plaats kwam een nieuwe ruimte voor een keuken en berging. De plaatsing van de keuken is aan de gang. Om de zalen boven te bereiken (waar onder meer de Koninklijke Fanfare Orpheonisten repeteert en muziekles geeft, red.), kwam er een nieuwe trap, die in het gebouw is vervat. Boven moeten de deuren nog geplaatst worden”, schetst schepen Geert Deschacht (Open Vld), die de werken met cultuurschepen Ann Bentein (Open Vld) van nabij opvolgt. “In de grote zaal zijn nieuwe ramen en deuren geplaatst – alleen verduistering ontbreekt nog – en is aan die kant ook de bepleistering vernieuwd. De buitenmuur kreeg ook een nieuwe laag pleister én isolatie. Over isolatie gesproken: die kwam dus ook boven het nieuwe plafond.”

Twintig verenigingen

Ook afgewerkt: de nieuwe koer/binnenplaats in klinkers, en de metsel- en pleisterwerken van het sanitair. Nu worden de schilderwerken ingepland, zowel voor binnen als buiten. Op de to-do-lijst staan verder nog de installatie van wastafels en verlichting. “Alle techniek en schilderwerken wordt gedaan door onze eigen werklieden. We hopen zeker tegen april met dit project te landen. Het ontmoetingscentrum kan er weer tegenaan voor lange tijd. Niet onbelangrijk, want heel wat verenigingen (een twintigtal, red.) maken gebruik van het gebouw.”

De werken kosten zo’n 430.000 euro. (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier