Reddingsdiensten rukken massaal uit voor kitesurfers in nood in Oostduinkerke

Redactie KW

In Oostduinkerke rukten de reddingsdiensten vrijdag iets voor 11.00 uur massaal uit na een oproep over twee kitesurfers in de problemen, ter hoogte van surfclub Windekind. Dat bleek achteraf onnodig. De twee raakten op eigen kracht terug op het strand.

Zowel de NH90-reddingshelikopter, boten van de scheepvaartpolitie en kustwacht, lokale politie en brandweer rukten uit. De oproep luidde dat de zeilen van de kitesurfers in het water waren gevallen en beiden niet meer op eigen houtje op het strand raakten.

Toen de reddingsdiensten aankwamen, waren beiden aan het zwemmen richting het strand en bijna ter plaatse. Een van hen had zijn kite en surfplank in zee achtergelaten om het zwemmen te vergemakkelijken. Het bleek te gaan om twee ervaren kitesurfers die verrast waren doordat de wind plots gaan liggen was. Daardoor vielen hun kites in het water.

Écht in de problemen zaten de twee evenwel nooit. De scheepvaartpolitie pikte nog de surfplank en kite uit het water. Na een check-up op het strand door de ambulanciers bleek verzorging of een ziekenhuisopname niet nodig. Beide surfers verklaarden wel dat ze het geruststellend vonden dat mensen hen in het oog hielden en uit zekerheid alarm sloegen. De heli vertrok snel weer richting de basis in Koksijde.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.