Recreatiebad de Alk viert één week lang 20ste verjaardag

© NS
Redactie KW

Meer dan twintig jaar geleden opende het Wingense recreatiebad de Alk de deuren voor het publiek. Deze unieke verjaardag laat men niet zomaar voorbijgaan. Van zaterdag 23 tot en met vrijdag 29 oktober viert men feest in het familiezwembad.

Op 26 februari 2000 werd recreatiebad de Alk officieel geopend in het bijzijn van onder andere Brigitte Becue. “We waren één van de eerste gemeenten in de provincie die bewust kozen voor een recreatiebad waar spelen en waterpret even belangrijk zijn dan het zwemmen zelf”, herinnert burgemeester Lieven Huys zich nog.

“In de plannen werd het 25 meter bad vervangen door een 20 meter bad en zo ontstond er ruimte voor een apart peuter- en kleuterbad, een familieglijbaan, een stroomversnelling en een bubbelbad.”

Op vrijdag 22 oktober werd de feestweek, voor de 20ste verjaardag, officieel geopend.

Iedereen welkom

“We vieren 20 jaar de Alk, na een volledige onderhoudsbeurt en ingrijpende werken,” vertelt schepen van Sport Jens Danneels. “We kennen twintig jaar zwem- en waterplezier en meteen ook de start van een feestweek en een feestjaar met allerhande acties en activiteiten. De Alk is het kloppend hart van onze sportinfrastructuur. De gemeente Wingene krijgt een meerwaarde door het recreatiebad in al zijn glorie te herstellen en te vernieuwen.”

“Inmiddels ontvingen we al meer dan 2,5 miljoen bezoekers. De meerderheid leerde zwemmen in de Zwemacademie en heel wat kinderen vierden hier hun verjaardag met een namiddag waterpret. De gemeente blijft bewust de kaart van de jonge gezinnen trekken en vorig jaar werd nog de stroom- en geurbaden vervangen door een leuke speelzone voor de allerkleinsten. Dat neemt niet weg dat we ook voldoende oog hebben voor andere doelgroepen. Zo organiseren we wekelijks een zwemmoment voor senioren en mensen met een beperking.”

Zwemkampioen

Burgemeester Lieven Huys wilde drie mensen extra in de kijker zetten. “Heel veel mensen gebruikten een meerbeurtenkaart en als we het aantal opgebruikte beurten over de afgelopen twintig jaar bekijken, dan stellen we vast dat de kampioen van de zwembeurten Luc Deblaere is. Zilver is voor Mirjam Van Neste en brons is voor Dirk Vanduynslager.”

“Nu zijn we eindelijk toegekomen aan de feestweek. Door corona werd dit alles een jaartje uitgesteld. Er vindt een zwemwedstrijd voor verenigingen plaats, er komt een clown langs, er zullen springkastelen op het water aanwezig zijn, bezoekers krijgen een gratis drankje, een aperitief, een ontbijt en een bakje friet.” (NS)

Het volledig programma is te vinden via www.wingene.be/feestindealk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier