Radiozender Waregem1 zendt spraakberichten van luisteraars uit

Hoofdredacteur Jeroen Vercruysse. © GF
Philippe Verhaest

Het Waregemse radiostation Waregem1 wil in deze coronatijden warmte verspreiden. Daarom zendt het spraakberichten van luisteraars uit.

Veel mensen moeten nu het echte sociale contact missen en daar wil Waregem1 een mouw aan passen. “Bezoekjes aan de ouders of grootouders kunnen even niet, feestjes met vrienden of familie zijn uitgesteld”, zegt hoofdredacteur Jeroen Vercruysse. “Waregem1 wil zijn rol als bindmiddel in de regio Waregem-Deerlijk nu nóg meer uitspelen.”

Luisteraars kunnen een spraakbericht versturen via de Facebookpagina. Het radiostation zendt die dan uit doorheen de dag. “We merken het zelf in onze omgeving. Mensen hebben nood aan sociaal contact en uiten hun dankbaarheid voor de zorg en voor elkaar via symbolische acties. Er is dus nood aan een forum om zich tot elkaar te richten.”

35.000 bezoekers per maand

Net daar wil Waregem1 een rol in spelen. “We zijn dé brede informatie- en muziekzender voor de Leiestreek. We roepen sinds deze week op om ons spraakberichten toe te sturen via onze Facebookpagina. We gaan ze stuk voor stuk uitzenden, want warme reacties kunnen een steun zijn voor wie vandaag weinig of geen bezoek kan krijgen.”

“Sowieso is het coronavirus een thema dat mensen heel erg interesseert en hen de hele dag door bezighoudt”, pikt Ludo Daelman in. “We merken het aan reacties van luisteraars op onze items en op wat we op Facebook plaatsen. De interactie rond alles wat met corona te maken heeft, is enorm. Deze maand hebben we alleen al via Facebook een bereik van bijna 35.000 bezoekers gehaald, omdat ze bij ons informatie over corona in de regio zochten of verder deelden op hun eigen tijdslijn.”

Waregem1 is te beluisteren via 105.4 fm, 107.7 fm en www. waregem1.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.