Problemen van Amazonia nu definitief van de baan?

Gisteren en vandaag werden er succesvolle tests uitgevoerd. © Belga
Redactie KW

Vanuit Bellewaerde komen in elk geval positieve signalen.

De nieuwe attractie Amazonia, dat dé publiekstrekker moet worden van het pretparkseizoen, kampt al sinds de opening vorige maand met flink wat problemen. Dergelijke kinderziektes zijn niet ongewoon bij de opstart, maar het bleef maar duren. Het kwam zover dat Bellewaerde er maar geen datum wilde op plakken, wanneer het wel zou kunnen openen.

Softopening

Vanuit het bekende park in Zillebeke zijn nu wel positieve geluiden te horen. “Sinds gisteren kunnen de bezoekers in Bellewaerde Park de unieke attractie Amazonia weer beleven”, klinkt het bij woordvoerder Filip Van Drope. “De constructeur INTAMIN is er in geslaagd om de grootste technische uitdagingen op te lossen waardoor we terug kunnen over gaan tot een softopening.”

De attractie onderging gisteren en vandaag succesvolle tests, waarbij de attractie vrij stabiel bleef. “In samenspraak met de constructeur, trekken we dat nu door naar dit weekend. Als alles in de positieve zin blijft evolueren, zullen we kunnen overgaan naar een officiële heropening van onze wereldprimeur.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier