Prikactie bij woonzorgcentrum Adante

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Dinsdagmiddag werd aan de deuren van woonzorgcentrum Adante actie gevoerd door leden van het ACOD. Hun aanwezigheid kaderde in een Vlaams protest waarmee men de privatisering van de zorgsector aan de kaak wil stellen. De actie duurde 30 minuten.

Zo een 30-tal actievoerders verschenen klokslag 13 uur aan de deuren van het woonzorgcentrum, allen voorzien van de nodige pamfletten. “Het gaat hier niet om een actie gericht tegen het Meense centrum”, klonk het aan de deuren. “We nemen deel aan een regionale actie die onze stem doorheen het gehele land laat weerklinken. De zorgsector dreigt geprivatiseerd te worden en daar gaan niet alleen de werknemers de gevolgen van dragen. Kwaliteit zal plaats moeten maken voor winst en ook de bewoners van onze centra zullen daar de pineut van worden.”

Eind september moet het Vlaamse parlement stemmen over een nieuw decreet, dat het voor privé investeerders mogelijk moet maken zich in te kopen in zorginstellingen. De vakbonden vrezen dan ook dat de opgebouwde voordelen van werknemers zullen verdwijnen en dat er massaal besparingen zullen worden doorgevoerd.

De actie duurde een half uur en werd uitvoerig gefilmd. Filmfragmenten van over volledig Vlaanderen zullen worden verzameld om er zo een globale videoboodschap van te maken. De actie verliep zonder incidenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier