https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Populariteit park noopt bestuur van Wevelgem tot extra maatregelen

De groene weelde in het park in Wevelgem lokt veel bezoekers. (foto SL)
De groene weelde in het park in Wevelgem lokt veel bezoekers. (foto SL)
Stefaan Lernout

Enkele jaren geleden kreeg het park een hele make-over. Meer en meer bezoekers vinden sindsdien de weg naar de Vanackerestraat. Het park is een groene oase in het centrum van het dichtbevolkte Wevelgem, dus is het weinig verrassend dat heel wat inwoners er bij mooi weer naartoe trekken. Dat zorgt voor extra drukte en bijgevolg plant de gemeente extra maatregelen.

Enkele medewerkers zullen in het weekend de toiletten van de Bib in het Park openhouden. Die zijn normaliter gesloten als de bibliotheek niet open is. Ze zullen ook de vuilnisbakken regelmatig ledigen, het zwerfvuil verzamelen en in het algemeen wat toezicht houden. “Vanaf half juni komen er ook stoelen in het park die bezoekers vrij kunnen gebruiken”, aldus burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V).

“Na een paar weken wordt de testperiode geëvalueerd, en het aantal medewerkers eventueel bijgestuurd. Indien nodig kunnen deze taken ook uitgebreid worden naar andere locaties in de gemeente. Het is heel begrijpelijk dat de groene plekken in onze regio extra druk bezocht worden tijdens de coronacrisis. We willen daarom van onze kant ook een inspanning leveren om die groene rustplekken aangenaam te houden voor iedereen.’

(SLW)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.