Poperingse vrijdagmarkt herstart met aantal coronabeperkingen

foto MD
Redactie KW

De vrijdagmarkt gaat komende vrijdag 22 mei weer van start. Het aantal bezoekers wordt beperkt tot 300.

Na negen weken zonder vrijdagmarkt verwelkomt Poperinge de marktkramers opnieuw vanaf vrijdag 22 mei. Door een aantal coronamaatregelen ziet de markt er wat anders uit, maar de bezoeker zal er zijn vertrouwde kraam terugvinden.

Het marktplan werd aangepast, waardoor niet elke marktkramer op zijn bekende plaats staat. Voor de bezoekers geldt éénrichtingsverkeer met extra brede gangen: de ingang van de markt ligt ter hoogte van de Gasthuisstraat, de uitgang bij het stadhuis. Ook voor de kramen die aan de zijkant van de markt staan geldt een ingang en uitgang. Marktkramers en hun personeel dragen verplicht een mondmasker en hebben handontsmetting ter beschikking voor hun klanten. De bezoekers dragen bij voorkeur een mondmasker en houden altijd 1,5 meter afstand, ook bij aanschuiven. Ten slotte is het aangeraden om zoveel mogelijk elektronisch te betalen.

Wie met de fiets naar de markt komt, plaatst zijn tweewieler best in de daarvoor voorziene fietsenstalling nabij de ingang. Bezoekers krijgen het advies hun boodschappen zo kort mogelijk te houden. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten