"Vanuit N-VA Poperinge hebben wij dit punt meermaals op de agenda gezet maar steeds zonder resultaat. Uiteraard zijn we nu blij verrast dat er nu wel kredieten voorzien zijn voor het ondersteunen van dit waardevol hulpverleningsproject", aldus Blondeel. Hij vroeg ook of er in Poperinge al een systeem is waarbij zorgverstrekkers (mits goedkeuring van de eigenaars) mogen parkeren voor garages en opritten. Schepen Marjan Chapelle (Samen) antwoordde dat er een reglement in de maak is.

Verder stelde Blondeel voor om in het centrum (Vroonhof, stadspark, in verkavelingen...) hondentoiletten te voorzien. "Dit is ecologisch en het zou voor heel wat hondenbezitters in het centrum een welgekomen initiatief zijn", aldus Jean-Marie Blondeel. Schepen Kris Notebaert (CD&V) zei dat er dan zeker tien zouden moeten komen. "We zouden beter overal groene hoekjes voorzien, waar hondeneigenaars zelf kunnen opruimen wat hun viervoeters achterlaten. We zijn trouwens nog steeds op zoek naar een geschikte locatie voor een hondenloopweide", aldus Notebaert.

Verder toonde Jean-Marie Blondeel zich tevreden over het opvullen van de gaten op de Gasthuisparking, maar hij stelde te blijven uitkijken naar een meer grondige oplossing, omdat heel wat minder mobiele mensen gebruik maken van die parking in het centrum.

(AHP)