Politiezone Vlas deelt meer dan 100 boetes uit voor overdreven snelheid op een dag

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Ook bij politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) hebben agenten het erg druk met overtreders van de coronamaatregelen. Toch worden er elke week nog snelheidscontroles uitgevoerd. “Want dat is nodig”, klinkt het bij de agenten. Er werden afgelopen maandag maar liefst 103 boetes uitgeschreven op enkele uren tijd.

Niettegenstaande de coronamaatregelen blijft politiezone Vlas gerichte snelheidscontroles uitvoeren in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. “De controles blijven nodig omdat een kleine minderheid van de bestuurders zich jammer genoeg niet aan de snelheidsbeperkingen houdt”, aldus woordvoerder Thomas Detavernier.

Op maandag maandag 20 april waaiden er in de Bavikhoofsestraat in Kuurne (max 50 km/u) 46 van de 300 gecontroleerde bestuurders tegen de lamp. Dat is 15,3% , er werd een topsnelheid van 86 km/h gemeten. In de Gullegemsesteenweg in Bissegem (max 50 km/u) deden 26 van de 164 gecontroleerde bestuurders de camera flitsen. Procentueel zijn er dat ongeveer evenveel als in Kuurne. Er werd een topsnelheid van 78 km/h gemeten. In de Moeskroensesteenweg in Aalbeke ten slotte (max 50 km/u) werden 31 van de 202 gecontroleerde bestuurders geflitst. Dat is 15,3%, de topsnelheid daar was 76 km/u.

“In de aanpak van deze coronacrisis stelt de PZ Vlas alles in het werk om zoveel mogelijk politiemensen in te zetten voor enerzijds de basispolitiezorg ten dienste van haar inwoners en anderzijds voor controles op het naleven van de opgelegde maatregelen. Maar deze gerichte snelheidscontroles in Kortrijk, Kuurne en Lendelede gaan onverminderd verder zodat het duidelijk blijft dat snelheidsduivels geen misbruik kunnen maken van het rustiger verkeer”, besluit Detavernier.

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.