Politieke families willen 10.000 euro verzamelen voor de Warmste Week

Een unicum in de Oudenburgse geschiedenis: de vier politieke families werken samen om van hun stad de warmste te maken. Op de foto v.l.n.r. Stijn Jonckheere, Niels Cheyns, Pascal Garmyn, Alain Antierens, Mario Panesi, Wietse Marchand, Frank Deboysere en Pieter Vandekerckhove. Marnix Dierendonck was afwezig. © LIN
Laurette Ingelbrecht

De Arnoldusstad gaat een grote uitdaging aan: in de aanloop naar de Warmste Week 10.000 euro inzamelen voor het goede doel. Daarvoor werken de politieke families, CD&V, N-VA, Open VLD en SP.A, over de partijgrenzen heen samen. “Een quiz en een groots familiefeest moeten van Oudenburg de Warmste Stad maken”, luidt het enthousiast.

Toen Stijn Jonckheere begin dit jaar het schepenambt van onder meer cultuur en lokale economie mocht opnemen, kondigde hij aan dat hij meer leven in de Oudenburgse brouwerij wil. Samen met Alain Antierens kwam Stijn Jonckheere met het idee op de proppen om iets te organiseren in het kader van de Warmste Week. “En we wilden dit niet met onze partij alleen doen”, aldus de N-VA’er. “Maar over de partijgrenzen heen alle politieke families en de bevolking er bij betrekken.”

“We polsten bij de andere partijen en iedereen was meteen bereid om er iets moois van te maken”, aldus Stijn Jonckheere. Er werd een werkgroep gevormd rond de cultuurschepen met voor CD&V Mario Panesi en Pieter Vandekerckhove, voor N-VA Alain Antierens en Marnix Dierendonck, voor Open VLD Niels Cheyns en Wietse Marchand en voor SP.A Frank Deboysere en Pascal Garmyn. “In een korte periode hebben we een degelijk programma uitgewerkt”, voegt Alain Antierens er aan toe.

Sponsors

Pascal Garmyn kreeg de verantwoordelijkheid voor het ronselen van sponsors. “In enkele weken vonden we 30 zelfstandigen die elk 100 euro wilden sponsoren op onze affiche. Ook bij de handelaars was het enthousiasme meteen groot”, meldt Pascal. Na veel brainstormen kwam de negen heren – inderdaad, geen dames in de werkgroep – tot de organisatie van een tweedaags gebeuren vandaag 22 november en morgen 23 november. “Vandaag organiseren we de Quiz for Life in sporthal Ter Beke. Die kent een groot succes; er zijn 70 ploegen van telkens vier deelnemers ingeschreven, waarmee de quiz volzet is. De vragen worden zo opgesteld dat iedereen er aan kan deelnemen. Naast quizzen voor het goede doel reiken we die avond de titel Slimste Warme Oudenburgenaar uit. De opbrengst, 20 euro per ploeg, vormt de aanloop naar onze opzet, 10.000 euro inzamelen.” De quiz wordt gepresenteerd door Alain Antierens en Niko Lebeke.

Morgen wordt een grote familiedag. “We hopen heel Oudenburg – ja, heel ambitieus – op de been te krijgen voor een volksfeest. Sporthal Ter Beke wordt die dag het warmste dorp met allerlei activiteiten voor het hele gezin. Er komen standjes met drankjes en hapjes, een kinderdorp in de kleine zaal en Oudenburgse muziekbands zorgen voor muziek. Als klap op de vuurpijl gaan we, naar het voorbeeld van Studio Brussel, live radio maken waarbij elk uur een ander dj-duo uit de gemeenteraad muziek zal draaien. Er kunnen nu tegen een kleine vergoeding nummertjes worden aangevraagd”, leggen de organisatoren uit.

Ambitieus

“Op het eerste zicht wisten we dat we met een ambitieus doel van start gingen, maar nu zijn we er meer en meer van overtuigd dat we op het einde van de avond de 10.000 euro zullen binnenhalen”, besluit Alain Antierens. Deze som wordt dan verdeeld over de zes gekozen goede doelen die een link hebben met Oudenburg en ook hun steentje bijdragen op de familiedag: Kerit, de lage drempel, DD Soft, Het Blauwe Kruis van de Kust, Think Pink, Okidoo en Contano. Wie een ander goed doel wil steunen, kan dit op zaterdag 23 november laten registreren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.