Plopsaland schenkt halloweendecoratie aan gemeente

Plopsapompoenen zorgen voor halloweensfeer aan het gemeentehuis © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Dankzij een schenking van Plopsaland baden de Panse straten en pleinen in een halloweensfeer.

Het hele pretpark Plopsaland De Panne was nog maar net in een sfeervol halloweenjasje gestoken, toen de overheid totaal onverwacht, net voor de herfstvakantie, besliste om opnieuw alle pretparken te sluiten. Zonde dat die duizenden pompoenen, chrysanten, maïskolven en strobalen daar zouden verkommeren, zonder dat iemand daar iets aan heeft…

Zoals altijd zitten de creatieve breinen van het Plopsateam nooit om een stunt verlegen. Maandag kreeg hun idee om al dat materiaal niet te verspillen heel snel vorm. De oproep naar vrijwilligers kreeg direct respons.

Jongeren met een beperking van zes instellingen versneden 800 kg pompoenen in blokjes, goed voor 1.500 liter pompoensoep die werd verdeeld onder een aantal zorginstellingen in de regio.

Pompoenen, chrysanten en strobalen

“De overige decoratie, nog zo’n 450 pompoenen, een 400-tal chrysantenpotten en strobalen hebben we aan de gemeente De Panne geschonken”, vertelt Luc Van der Biest, directeur investeringen bij de Plopsa Group.

Schepen Wim Janssens: “Die hebben we in alle dank aanvaard! Onze medewerkers zijn er meteen mee aan de slag gegaan om er onze straten en pleinen mee op te fleuren, verspreid over onze gemeente. We behouden dezelfde opstelling zoals de decoratiestukken waren opgemaakt voor Plopsaland.”

“Hiermee stralen een aantal ronde punten, de bibliotheek, het marktplein, de kerk, enzovoort toch onze traditionele halloweensfeer uit die we deze herfstvakantie echt wel missen. Nu we geen halloweenevenementen mogen organiseren, creëert dit toch een beetje de typische sfeer van Halloween.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier