https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Place2Party in Torhout start met zomerbar nadat nachtleven nog altijd lam ligt

Lorenzo Charle en Robin De Soete waren deze week nog volop de bar aan het opbouwen. Vanaf volgende week gaan de deuren open. (foto Kurt)© Foto Kurt
Lorenzo Charle en Robin De Soete waren deze week nog volop de bar aan het opbouwen. Vanaf volgende week gaan de deuren open. (foto Kurt)© Foto Kurt
Bert Vanden Berghe

Sinds woensdag mogen alle horecazaken opnieuw open. Alleen discotheken moeten nog altijd de deuren dicht houden. Bij Place2Party in Torhout, één van de laatste discotheken in onze provincie, blijven ze echter niet bij de pakken zitten. De drie broers, die ook nog een café in Gent en Brugge runnen, openen vanaf volgende week een zomerbar op de VIP-parking van de discotheek.

Don’t cry because it’s over, be happy because it happened , staat er aan de uitgang van discotheek Place2Party in Torhout, doe voor velen nog bekend is als de voormalige Nosotros. Deze zomer bestaat de zaak vijftien jaar. In zekere zin is die Engelse quote ook typerend voor de mindset van de broers Robin Desoete, Lorenzo en Björn Charle die de zaak runnen. Momenteel zijn ze hard aan het werk aan de opstelling van hun zomerbar, die opengaat op vrijdag 18 juni. Met veel goesting en enthousiasme, overigens. Zelfs al zijn ze dicht sinds het voorjaar van 2020. In het najaar gingen ze weer open, maar op de dag van de opening werd de bubbel van tien teruggeschroefd naar vier. Twee zaterdagen later was het alweer over en uit.

“Het is wat het is. Het heeft weinig zin om kwaad te zijn. De overheid heeft geluk dat de horeca zo’n flexibele sector is”, grijnst Lorenzo. Samen met zijn broer Robin staat hij in voor de dagelijkse werking, de planning en het organiseren van events. Björn is dan weer de man van de cijfers. Naar eigen zeggen is de onderlinge verstandhouding hun grote sterkte. Maar dat het niet makkelijk was het afgelopen jaar, valt niet te ontkennen. “Je werkt dag en nacht, en plots staat alles stil en staat je leven op zijn kop”, weet Robin. “Dat is wel heftig, ja. Maar we gaven niet op en bleven verder werken, weliswaar in stilte.”

Trouw personeel

De zomerbar, op de voormalige VIP-parking, biedt straks plaats aan zo’n 150 man, op reservatie. Er is een zandstrook voorzien, een jacuzzi en een grote bar. Het hele stuk wordt aangekleed met gezellige sfeerverlichting, olijf- en palmbomen. “We willen het vooral gezellig en zomers maken”, weet Lorenzo. “Het is niet dat we er een openluchtdiscotheek van maken. En als het regent kunnen we de mensen binnen plaatsen, alles volgens de maatregelen. Zelfs al zijn die niet altijd even makkelijk te ontcijferen. Ik hoop op zijn minst dat ze nu eventjes hetzelfde blijven. Ook het EK zal je hier kunnen beleven. Op zondag voorzien we BBQ Sundays en zetten we in op families. Er zal ook speelgoed voor kinderen voorzien worden. We zien eerst hoe het loopt, al zijn we heel hoopvol. De mensen popelen om terug te komen. Ook ons personeel staat te springen overigens, want we zitten met een vaste poule. Zowel zij als ons cliënteel zijn ons altijd trouw gebleven. We kregen geregeld berichtjes, dat deed wel deugd. Er zijn ook veel partners die ons steunen.”

Voor de broers was het in elk geval een opsteker, want alhoewel er nu versoepelingen aangekondigd werden voor restaurants en cafés, werd er met geen woord gerept over discotheken. Wellicht kunnen ze pas weer open in het najaar. Het overlegcomité gaf eerder al aan dat als de vaccinatiestrategie slaagt en de cijfers blijven zakken, alles vanaf september weer kan doorgaan zoals vroeger. Maar intussen moet de sector, net als vele andere, zijn wonden likken. Zeker voor een discotheek als Place2Party was de financiële impact niet min. De flexibiliteit en vindingrijkheid van de broers wierp opnieuw vruchten af. “We hebben ons wat meer gefocust op de aan- en verkoop van vrachtwagens, wat ons in staat stelde om te overleven. Tijdens de eerste lockdown hebben we een idee uitgewerkt dat al langer in ons hoofd zat: een eigen grafisch bureau. Met Lemonn ontwikkelen we alles, van logo’s tot websites en bestickering. Daarnaast zijn we met MyTicketShop een nieuw online ticketingplatform aan het schrijven.”

Al blijft horeca wel hun core business . De broers runnen ook nog cafés The Place Gent aan de Overpoort en The Place Brugge. Deze zomer wilden ze opnieuw uitpakken met het Supervision-festival in Tielt, maar dat werd nu voor het tweede jaar op rij uitgesteld.

Toekomst

Uiteraard kijken de broers al vooruit. “Ik ben heel benieuwd naar de impact van het afgelopen anderhalf jaar. Ik vrees dat het slechtste nog moet komen. Heel wat horecazaken moeten hun verlies inhalen en er zal ook veel controle zijn. Naar de toekomst toe willen we nog meer inzetten op beleving. Dat deden we altijd al, wat een deel van ons succes was, denk ik. Het scheelt ook dat we niet de duurste zijn, dat er weinig gelijkaardige mogelijkheden zijn in de buurt en dat we altijd garant staan voor een goeie service. In niet-coronatijden konden we hier makkelijk 700 mensen over de vloer verwachten elke avond. Maar eerst ligt de focus op de zomerbar. Misschien kunnen we zelfs een winterbar inrichten naar het einde van het jaar toe. Tja, de goesting om te ondernemen, zeker? (lacht) Die is niet verminderd. Integendeel, zelfs!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten