Pingpongtafel aan het buurtpleintje Westmeers in Oedelem

Spelend aan de tafeltennistafel Patricia Waerniers (schepen van sport), Jos Sypré (burgemeester), Jonas Vanheers (TTC Topspin Beernem), buurambassadeur Johan Verplancke, Peter Vanheers (TTC Topspin Beernem), Lieven De Smet (PC Den Akker) , buurtbewoner Werner Vitt, Dirk Maeyens (PC Den Akker), buurtbewoner Danie Decoene en aan de tafeltennistafel Romain Roegist (TTC Topspin Beernem)
Arno Van Haverbeke

Het gemeentebestuur plaatste een pingpongtafel aan het buurtpleintje Westmeers in Oedelem. Dat kadert in het coronaherstelplan, waarbij budget werd vrijgemaakt om in de openbare ruimte bewegingselementen te voorzien, verspreid over de gemeente.

“Op die manier worden inwoners gestimuleerd om dicht bij huis en in open lucht te bewegen”, reageert schepen van Sport Patricia Waerniers. Enkele buurtbewoners van het speelpleintje Westmeers waren volgens Waerniers al langer vragende partij naar wat bewegingselementen. “Die vraag van onderuit bevestigt ons dat de tafel zal gebruikt worden. We gingen de voorbije weken verder in overleg met de buurtbewoners. En jawel, afgelopen week werd de nieuwe outdoor-tafeltennistafel en het pas aangelegde petanqueveld officieel ‘ingespeeld’ door de buurtbewoners, in aanwezigheid van de buurtambassadeur en het schepencollege.”

Uiteraard werd alles coronaproof georganiseerd. Ook de pingpong- en petanqueveldclubs waren aanwezig bij de inhuldiging. Volgens Waerniers kunnen die clubs samen met de buurtbewoners een samenwerking op poten zetten. “Wie weet organiseren ze binnenkort samen toernooien of activiteiten, iets wat we als gemeente alleen maar toejuichen”, besluit de sportschepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.