Philip Vertriest organiseert populaire Minecraftkampen

Op de foto herkennen we lesgever Brecht Bossuyt samen met zoon Bavo (10) en Seppe (13) die eveneens weg zijn van het spel Minecraft.©BR1 BRU
Op de foto herkennen we lesgever Brecht Bossuyt samen met zoon Bavo (10) en Seppe (13) die eveneens weg zijn van het spel Minecraft.©BR1 BRU
Redactie KW

Philip Vertriest (44) biedt samen met nog vier andere leerkrachten Minecraftkampen aan voor kinderen tussen 10 en 14 jaar. De kampen combineren het populaire online spel Minecraft met een educatief luik, geschreven op kindermaat. De inschrijvingen komen ook van ver buiten Kuurne…

Lessen geschiedenis, chemie of taal hoeven vanaf heden niet meer saai te zijn. De online school Icha pakt sinds deze week uit met Minecraftkampen. De kampen worden gegeven door ‘Minecraft Certified’-leerkrachten die spelenderwijs educatieve thema’s verweven doorheen hun workshops.

Drie thema’s

“Momenteel hebben we een drietal thema’s online staan waarop kinderen kunnen inschrijven. Maar het is zeker de bedoeling om dit aanbod verder uit te breiden”, vertelt Philip Vertriest van Icha. De online school heeft haar thuisbasis in Kuurne. Icha is afgeleid van ‘I Challenge’ en wil uitdagend onderwijs aanbieden. “Via het online spel kunnen we de kinderen meenemen in een virtuele wereld, zodat ze spelenderwijs les krijgen. Wie inschrijft krijgt een lessenpakket van 20 uur, een eigen Minecraft-diploma en een jaarabonnement op Minecraft Education .”

“Een van de Minecraftkampen die binnenkort van start gaat wordt gegeven door Vincent Truijens, leraar aan Pienter. Hij is fanatiek gamer. Tijdens deze workshop neemt Vincent de kinderen mee doorheen de tijd. Hij brengt hen een brokje geschiedenis bij, maar ook de competenties probleemoplossend denken, de beginselen van Minecraft en zelfreflectie.”

Perfecte code

“Een andere leerkracht is Thibo Breemeersch. Thibo is Chiroleider in Kuurne en student industrieel ingenieur in Gent. Hij gaat tijdens zijn kamp op zoek naar de perfecte code. Tijdens deze workshop leren de deelnemers naast probleemoplossend denken ook logisch redeneren en coderen in Minecraft. Naast Vincent en Thibo hebben wij ook nog Brecht Bossuyt aan boord van ons team. Hij is momenteel schooldirecteur in Bavikhove. Milan De Coninck en Ryan De Mars uit het Mechelse maken ons team compleet.”

Dat de online Minecraftkampen alvast een schot in de roos zijn werd snel duidelijk. De inschrijvingen stroomden vlotjes binnen en beperkten zich niet enkel tot de Kuurnse gemeentegrenzen. “ We krijgen zo goed als uit alle werelddelen inschrijvingen en vragen binnen ”, gaat Philip Vertriest verder. “Het leuke aan Minecraft is dat er naast zijn veelzijdige mogelijkheden eigenlijk geen enkele voorkennis nodig is.”

Geen geweld

”Voor Vlaamse kinderen in het buitenland is het kamp een unieke manier om met Vlaamse leeftijdsgenoten in contact te komen. Er worden ondertussen ook al nieuwe kampen voorbereid. Zelf vergelijk ik Minecraft met een virtueel Lego-avontuur dat kan aangepast worden naar eigen creativiteit. In tegenstelling tot andere online spelletjes, is geweld bij Minecraft uit den boze is. (BRU)

Geïnteresseerden kunnen terecht op www.icha.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier