Petitie moet stadsbestuur aanzetten tot nog meer actie: “Meer voetbalpleintjes, aub”

Axel aan een van de oefenvelden van Zulte Waregem, waar er volgens hem nog meer ruimte is voor nieuwe voetbalpleintjes.© EC
Axel aan een van de oefenvelden van Zulte Waregem, waar er volgens hem nog meer ruimte is voor nieuwe voetbalpleintjes.© EC
Redactie KW

Waregemse jongeren vinden dat ze een tekort aan voetbalpleintjes hebben in hun stad. Daarom richtte onder meer Axel (21) een maand geleden een onlinepetitie op, die het stadsbestuur zou moeten overtuigen. Intussen raakte bekend dat het minivoetbalveldje aan het Jeugdcentrum verhuist naar het oefencomplex van Zulte Waregem.

“Een stad als Waregem moet investeren in zijn jeugd”, opent Axel. “Als we kijken naar onze buurlanden zoals Nederland of Frankrijk, dan zien we dat de jeugd daar de kans krijgt om zich uit te leven op zulke pleintjes. En we moeten eigenlijk niet naar het buitenland kijken, want steden als Kortrijk en Roeselare doen dit ook al.”

Zomaar verdwenen

Axel en zijn vrienden hebben al gesproken met de Sportdienst van Waregem. “Ze vertelden ons dat het normaal is dat een stad als Kortrijk of Roeselare over meer pleintjes beschikt dan Waregem, want dat zijn grotere steden”, zegt hij. “Wij willen dat stad Waregem of misschien zelfs Zulte Waregem een beetje moeite doet voor hun jeugd. Zij hebben tenslotte ook een voetbalpleintje weggehaald dat net achter het nieuwe trainingscomplex van Zulte Waregem ligt. Daar wisten we niks van.”

Wij willen échte voetbalpleintjes. Geen gewone grasveldjes – Axel, actievoerder

In verschillende wijken in Waregem zijn er pleintjes waarop de jeugd kan spelen, maar dat is niet wat Axel en zijn vrienden bedoelen. “We willen echte voetbalpleintjes, en geen kleine graspleintjes die je in vele wijken vindt, want daar wordt niet veel op gevoetbald”, zegt Axel. “Veel jongeren uit onze stad hebben me verteld dat ze dat echt willen, want nu is het moeilijk voor hen om in Waregem een deftig pleintje te vinden.”

De petitie staat al ongeveer een maand online. “We willen meer kinderen buiten laten spelen en we proberen dit te verwezenlijken aan de hand van deze petitie” , zegt hij. “Momenteel staat de teller op ruim 200 handtekeningen, maar we hopen natuurlijk nog altijd op meer.”

(EC)

Veldje aan Jeugdcentrum verhuist naar oefencomplex Zulte Waregem

Het minivoetbalveldje aan het Jeugdcentrum in Waregem wordt door de Koninklijke Belgische Voetbalbond in een nieuw jasje gestoken én verhuist naar de sportsite aan het oefencomplex van Essevee, naast Waregem Expo en de looppiste.

Het stadsbestuur van Waregem stapt mee in een project van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), waarbij veertig bestaande openbare voetbalterreintjes een opfrisbeurt krijgen. Het renovatieprogramma komt er naar aanleiding van de 125ste verjaardag van de voetbalbond. “De minipitch die nu nog op de parking van het Jeugdcentrum ligt, wordt frequent gebruikt door jongeren, maar heeft zijn beste tijd gehad”, zegt schepen van Jeugd Jo Neirynck (CD&V). “Het nieuwe minivoetbalveldje, waarvoor we nauw samenwerken met de KBVB, krijgt daarentegen een nieuwe, duurzame look. Elk veldje wordt gekoppeld aan een (ex-)Rode Duivel of een Red Flame”, vult schepen van Sport Kristof Chanterie (CD&V) aan. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier