Peter Van Laet in Beernem : “Een zonnebril dragen op het podium is onbeleefd”

Peter Van Laet alias Mama's Jasje zonder zonnebril op het podium. © PADI/Stan
Patrick Depypere

Het was warm, zelfs heel warm op het evenementenplein tijdens Paraschol aan het O.C. De Kleine Beer in Beernem. Het was natuurlijk warm door de zon, maar woensdagavond kwam dat niet door de hittegolf, maar wel door Mama’s Jasje alias Peter Van Laet die er op bezoek kwam en die met zijn mooie songs zorgde voor subtropische temperaturen bij vooral de vrouwelijke fans.

Klein en intiem begon hij eraan. Met een pianist en een gitarist bracht hij het nummer ‘Utopia.’ Wat opviel was dat er veel vrouwelijke fans waren. Waarschijnlijk waren dat vrouwelijke fans van het eerste uur. Na het eerste nummer deed de zanger van Mama’s Jasje zijn zonnebril af. Hij riep naar het publiek dat het helemaal verkeerd is om een zonnebril te dragen op het podium. “Een zonnebril dragen is heel onbeleefd, blijkbaar.” Kort erna speelde hij enkele noten van ‘Een Teken Van Leven’. Ben je fan of niet, deze zing je luidkeels mee. Waarom is Peter Van Laet zo’n goeie zanger ? Het antwoord is simpel. Zijn stem klinkt precies als iemand die een zware kater had, maar toch zo natuurlijk en prachtig klinkt. De mensen die hem kennen door het programma ‘Liefde Voor Muziek’ weten dat hij geen schrik heeft van een glaasje wijn. Een fan speelde daarop in en bracht een glaasje rosé wijn naar de sympathieke zanger, waarop hij zei : “Geen drank is geen klank.” Daarna weerklonken de songs ‘Regenboog’, ‘Laat Me Alleen’, ‘Een Nacht Alleen’ en ‘Laat Je Hart Slaan’. 30 jaar Mama’s Jasje, dat betekent niet alleen roem maar het waren jaren van vallen en opstaan. In 30 jaar tijd bracht Mama’s Jasje meerdere hits uit. Die staan gebundeld op een CD die aangevuld werd met elf nieuwe songs. “Er zijn nog maar een stuk of 100 exemplaren die verkocht moeten worden tot dat wij goud hebben. U weet wat te doen’, riep de zanger het publiek toe. Het zijn bizarre tijden, ook voor deze groep. “We zijn blij dat we hier kunnen spelen, maar we hebben nog niet genoeg geld verdient,” grapt Peter. Bij ’30 jaar Mama’s Jasje’ hoort een theatertournee in de grootste theaters van Vlaanderen. Op 8 mei 2021 houdt hij halt in het Kursaal van Oostende. (PADI & Mervyn)

Wilfried Moeyaert uit Zedelgem, samen met partner An Vanautgarden in hun eigen bubbel op het evenementenplein.
Wilfried Moeyaert uit Zedelgem, samen met partner An Vanautgarden in hun eigen bubbel op het evenementenplein.© PADI/Stan

Ook zin in een Paraschol-optreden ? Dan kan zelfs vanavond nog, want op donderdagavond 13 augustus is Gene Thomas er te gast met zijn programma ‘Akoestisch’. Verplichte reservatie moet gebeuren via 0479 31 84 55 of www.concertevents.be.

Een zicht op de goed ingedeelde locatie. Volledig coronaproof.
Een zicht op de goed ingedeelde locatie. Volledig coronaproof.© PADI/Stan

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.