Peter Devos volgt Allan Deschodt op bij FC Gullegem “Ik beland straksin een warm nest”

Peter Devos zette goede resultaten neer bij Izegem en Wetteren. (Foto VDB)
Peter Devos zette goede resultaten neer bij Izegem en Wetteren. (Foto VDB)
Redactie KW

Het voetbalhuwelijk tussen FC Gullegem en zijn trainer Allan Deschodt wordt op vraag van Deschodt aan het einde van het seizoen ontbonden. Het rood-witte bestuur moest op zoek naar een vervanger en koos nu voor de 52-jarige Peter Devos.

Allan Deschodt zal wellicht zijn derde seizoen bij FC Gullegem door corona niet kunnen afronden. Vorige week gaf Deschodt te kennen dat hij wegens zijn drukke job dichter bij huis wilde werken. Eersteprovincialer Diksmuide hapte meteen toe om de bijna 47-jarige Deschodt vast te leggen. Gullegem stemde met enige tegenzin toe. “Allan heeft hier mooi werk geleverd”, zegt sportief verantwoordelijke Filip Hostyn. “We zijn er hem dankbaar voor, en wensen hem het beste bij zijn nieuwe club.”

Adelbrieven

FC Gullegem moest vorige week op zoek naar een vervanger. Aan kandidaten geen gebrek. Zondag werd de knoop doorgehakt en werd er gekozen voor Peter Devos. De 52-jarige Hulstenaar kan heel wat adelbrieven voorleggen. Vooral bij FC Izegem en het Oost-Vlaamse Wetteren zette hij goede resultaten neer. “Na mijn korte doortocht bij Westhoek ben ik blij dat ik volgend seizoen weer aan de slag kan”, bekent Peter Devos. “Werkloos met mijn vingers zitten draaien, is niet aan mij besteed. Bij FC Gullegem beland ik in een warm nest. Sinds ik de bevestiging kreeg, kan ik opnieuw met voetbal aan de slag. Het doorbreekt de saaiheid van het dagelijkse leven onder corona.”

Poezelhoek

“FC Gullegem is me voldoende bekend. Als speler en trainer van de tegenstander kwam ik telkens graag naar het gezellige stadion aan de Poezelhoek. Eerst wil ik de spelers die blijven beter leren kennen. Peilen naar hun ambities en verwachtingen. Daarna ga ik samen met het bestuur op zoek naar gerichte en betaalbare versterking. Bij FC Gullegem staat er geen druk op de ketel. Desondanks zal ik er alles aan doen om de eigen fans te verwennen met goed voetbal en knappe resultaten.” (Fonzie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.