Partijgenoten zullen taken van overleden schepen Jan Van Acker overnemen

© MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Idee Diksmuide heeft een moeilijke beslissing genomen. Na het plotse overlijden van hun collega en vriend Jan Van Acker moesten zijn taken worden overgenomen.

De Diksmuidse schepen Jan Van Acker (Idee Diksmuide) viel op 1 oktober van een ladder toen hij zijn dakgoten aan het reinigen was. In het ziekenhuis werd hij in coma gehouden tot hij op 21 oktober overleed. “Het is uiteraard een ongewilde stoelendans”, laten schepen Marc Deprez en gemeenteraadsvoorzitter Katleen Winne weten.

Volgens de eerdere afspraak neemt Katleen Winne de bevoegdheden van Jan over. Claude Vindevogel komt in de gemeenteraad. Dit is de gangbare procedure volgens het kiessysteem en het politiek bestel. Dit wordt in de gemeenteraad van maandag 30 november normaliter bekrachtigd. Verder wordt Els Leenknecht voorzitter van de gemeenteraad. Jonas Debaillie wordt fractieleider van Idee Diksmuide. Dit zou dan gebeuren in de gemeenteraad van december 2020.

“30 november wordt een moeilijke, emotionele gemeenteraad voor Idee Diksmuide”, klinkt het bij de partij. “We zullen Jan missen, maar hij zal ons de kracht geven om als groep op hetzelfde elan verder te werken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier