PADI’S PARADE (50) : Hans Hanssens

Redactie KW

Op zaterdag zoekt PADI een West-Vlaamse zanger of zangeres op.


>> BIO – Van DJ Hans Hanssens tot zanger Hans Hanssens

Hans Mostrey groeide op in Staden, waar hij ook de smaak van de muziek te pakken kreeg. In de periode van 1983 begon hij plaatjes te draaien op de radiozender Domino. Zijn naam werd DJ Hans Hanssens, verwijzend naar het toen bekende koffiemerk Hanssens. Later begon Hans deel te nemen aan playback- en soundmixwedstrijden. Het woord DJ liet hij eraf en hij bleef zingen onder de naam Hans Hanssens. Hans behaalde vaak een eerste of tweede plaats in diverse playback- of soundmixwedstrijden. Het waren Anja Yelles – toen uit Roeselare – en Hein Didioffzky – toen uit Ardooie – die hem een schouderklopje gaven om ook als zanger op het podium te staan. Hans mocht optreden op hun fanbals. Hij kreeg de smaak te pakken om ook eigen singles en later cd’s uit te brengen. In 1985 bracht hij een eerste single In Hawaï uit. Hij scoorde ook in 1990 tijdens Tien-om-te-Zien met het nummer Ik heb weemoed. In de voorbije jaren bracht Hans een 20-tal singles uit, waaronder Deze nacht, Café aan de haven (beatversie van de bekende song van Vader Abraham), enz. Hij zong ook vier albums vol : Reizende liedjeszangers, Verboden Dromen, Verzamelhits, 25 jaar Hans Hanssens in 2009. Vorig jaar had Hans Hanssens niet veel zin meer om te zingen. Zijn moeder – waarmee hij als zanger een heel goede band had en die hem ook van jongs af overal naartoe bracht – overleed op 15 oktober 2014 aan de gevolgen van een ziekte. “Zij was mijn enige en lieve manager”, bekent Hans (45), die al meerdere jaren in Handzame woont. “Haar afsterven was voor mij heel zwaar. Ik had zelfs enkele weken geen zin om op een podium te staan. Je kijkt direct op een andere manier naar het leven”, zucht Hans, die beroepshalve thuiszorghelper is.

>> HET MOOISTE MOMENT – Optredens in Fanclub en Tien-om-te-Zien

“In 1985 bracht ik mijn eerste single In Hawaï uit, maar dat was in feite de B-zijde. Op de A-kant stond de song Meisje lief ga nog niet heen. Toch mocht ik toen op de toenmalige BRTN optreden met het lied In Hawaï. ‘t Was in het programma Fanclub met Ben Crabbé. Met Ik heb weemoed was ik – vijf jaar later – twee keren te zien in Tien-om-te-Zien op vtm. ‘t Werd mijn grootste hit. Mooie momenten zijn ook de optredens voor senioren. Ik zing, maar tussenin vertel ik ook een mopje. Het publiek weet dat te waarderen.”

PADI'S PARADE (50) : Hans Hanssens


>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – “Door het podium gezakt”

“Ik stond ooit op het podium en op dat moment gebeurde er een kortsluiting in de discobar die achter mij stond. Opeens zag ik niets anders meer dan vuur. Ik was zo geschrokken, deed een verkeerde beweging en viel van de schrik van het podium”, lacht Hans. “En ik ben ook één keer door het podium gezakt tijdens een optreden in een tent. De organisatoren hadden een houten podium gemaakt. Omdat we stonden te springen, zakte ik er plots door. Nog een memorabel optreden was voor de radio. ‘t Was de periode van het programma Fiësta van Ro Burms. Ik was uitgenodigd om mijn liedje te zingen in Dadipark in Dadizele. ‘t Was mooi weer en ik droeg – ik zal het nooit vergeten – een volledig wit kostuum. Toen ik daar in openlucht stond te zingen, passeerde er een vogel die iets naar beneden liet vallen en plets… op mijn wit pak. Het publiek begon te lachen, maar ik moest verder zingen want we zaten live op antenne. Gelukkig kwamen die uitwerpselen niet in mijn gezicht terecht.”

>> WELKE DROOM KOESTERT HANS NOG ? – “Gezondheid is het allerbelangrijkste”

“Eerlijk, ik heb niet veel dromen meer. Door het overlijden van mijn moeder kreeg ik een serieuze duw. Mijn steun in alles ben ik kwijt. Het allerbelangrijkste is dus wel gezond blijven. Ik streef er niet meer naar om met een single op tv te komen. Ik spendeer daar niet veel geld meer aan. Maar ben ik gevraagd om op te treden, dan ga ik. Vooral zingen voor senioren doe ik nog altijd heel graag. ‘t Is een dankbaar publiek. Ik koester ook mijn jaarlijks fanbal. Op 26 september 2015 organiseer ik al mijn 29ste fanbal in zaal Blommenhof in Staden. Er komen terug heel wat bekende nationale en internationale artiesten af, waaronder zelfs Frans Duijts uit Nederland.”

(PADI)

Boekingen : 0475 20 95 07 – facebook Hans Hanssens

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.