https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrienden vereeuwigen overleden Boyd Warnez (22) op graffitimuur vlak bij skatepark van Gullegem

Muurschildering houdt Boyd aan skatepark levend. © (Foto AV)
Redactie KW

Gullegem is sinds kort een rouwplek rijker. Aan het skatepark bij de sporthal brachten jongeren er met een fraaie muurschildering hulde aan hun vorig weekend onverwacht overleden makker Boyd Warnez. Die prijkt nu als een blijvende herinnering op de plaats waar hij het liefst vertoefde.

Wie er passeert, wordt er stil van en blijft even staan: Boyds voornaam in koeien van letters, de boodschap “In Loving Memory” en het geschilderde portret van de twintiger zoals al wie hem kende, hem wil blijven herdenken. Het was volgens de vele vrienden die Boyd al langer kennen de plek waar hij met moaten afspraken maakte en zich amuseerde als in zijn eigen achtertuin. Het wàs volgens sommigen ook letterlijk zijn achtertuin.

Daarom wilde grafitti-kunstenaar Klaas Verschoore, die Boyd al heel lang kende, dat zijn vriend een plek kreeg waar hij voor iedereen aanwezig is en waaraan voor velen zoveel mooie momenten met hem samen vasthangen. “Wij zagen hem zo graag en begrijpen niet dat hij dat niet meer besefte”, klinkt het bij de vrienden.

Niet alleen bij de familie en de vele vrienden zijn het verdriet en de verbijstering groot. Ook zijn werkgevers Foodies, in de K in Kortrijk en de Bar Luxe in de Kortrijkse uitgaansbuurt kunnen het nog steeds niet geloven dat hij er niet meer is. In Bar Luxe ligt een rouwregister en wordt tijdens de afscheidsdienst in Gullegem een aangepaste herdenking georganiseerd. (AV)

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten