Gerechtelijk onderzoek naar dood meisje in Brugse crèche

© BELGA
Redactie KW

De onderzoeksrechter in Brugge voert een onderzoek naar een verdacht overlijden van een baby in kinderopvang Hermelijn in Sint-Andries-Brugge. Zaterdag werd een reconstructie gehouden.

De Molenwiekstraat-West in Sint-Andries werd zaterdag volledig afgesloten voor een reconstructie van wat zich afgespeeld heeft op 22 maart. Omdat het voorlopig onduidelijk is wat er precies gebeurde met het meisje die dag, moesten alle mensen die op 22 maart aanwezig waren in De Hermelijn naar de crèche komen. Om de vele aanwezigen van het zicht van het publiek te kunnen onttrekken, was het nodig om de volledige straat af te sluiten.

Op dinsdag 22 maart raakte een baby’tje plots in ademnood. Het personeel van het kinderdagverblijf sloeg meteen alarm en verwittigde de hulpdiensten. Het kindje werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar enkele dagen later. De doodsoorzaak viel niet meteen te achterhalen en dus werd een onderzoek geopend. Onder leiding van de onderzoeksrechter werd daarom afgelopen zaterdag een wedersamenstelling georganiseerd.

“De reconstructie is vlot verlopen, het onderzoek wordt nu voortgezet”, aldus het parket. Bij de Hermelijn zijn ze alvast enorm geschrokken. “Het is de hel als zoiets gebeurt”, zegt coördinator Melissa Debacker. “We zijn hier allemaal enorm geschrokken. Vanaf minuut één na het incident hebben wij een goed contact met de betrokken ouders blijven onderhouden. Je hebt een vertrouwensband natuurlijk want wij zorgen natuurlijk voor het belangrijkste in hun leven”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.