https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dr. Georges Van Quickenborne, vader van minister Vincent Van Quickenborne, overleden

Georges Van Quickenborne sukkelde al even met zijn gezondheid.
Noël Maes

Vicepremier en titelvoerend Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne heeft zijn vader verloren. Dr. Georges Van Quickenborne is maandag overleden in de palliatieve eenheid Ten Oever in de Reepkaai. Hij zou woensdag 75 worden. Hij kampte al een tijdje met gezondheidsproblemen.

Dr. Georges Van Quickenborne, vader van vicepremier en titelvoerend Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne, is in de vroege maandagmorgen 6 september in de palliatieve eenheid Ten Oever in de Reepkaai overleden. Hij zou woensdag 76 worden. Hij kampte al een tijdje met gezondheidsproblemen.

Georges Van Quickenborne is in Petegem (Deinze) geboren. Hij was getrouwd met Christiane Van Maele en woonde in de Hendrik Consciencestraat. Het gezin is in 1979 van De Pinte naar Kortrijk verhuisd. Dr. Van Quickenborne was cardioloog en is verbonden geweest aan het H. Hart (toen nog ziekenhuis), Sint-Maarten en Maria’s Voorzienigheid in de Loofstraat. In 2011 ging hij op zijn 65ste met pensioen.

Niet in de spotlights

“Onze papa was een discrete man die niet voor de spotlights koos”, zegt Vincent. “Hij heeft ons allemaal gestimuleerd om goede studenten te zijn, nieuwsgierig te zijn, steeds met een kwinkslag. We leerden veel van hem door het vele reizen, door zijn liefde voor muziek, in zijn geval klassieke muziek. Aan politiek heeft hij nooit gedaan maar had heel veel interesse. Hij las elke dag zijn Standaard en keek graag naar de Franse verkiezingsdebatten. En ja, hij sprak zijn patiënten met trots over zijn zoon. Dat heeft mij mee geïnspireerd om in de politiek te gaan…”

Dr. Van Quickenborne heeft in de jaren negentig ook aan vele duizenden studenten-verpleegkundigen les gegeven bij de voorloper van Vives. Hij had verscheidene hobby’s, zoals fotografie (met destijds diapositieven), muziek (hij had het hele repertoire van Mozart op cd), tennis, kaarten…

Zijn gezondheid liet het de voorbije jaren wat afweten. Hij werd getroffen door alzheimer. Zo kwam hij vier jaar geleden – begin augustus 2017 – in het nieuws, nadat hij ’s middags met zijn elektrische fiets vertrokken was en ’s avonds niet thuiskwam. Pas ’s anderendaags na de middag werd hij door een politiepatrouille opgemerkt bij Sint-Martens-Latem, in zijn thuisregio. Hierdoor getroffen heeft zoon Vincent het jaar nadien de opbrengst van het evenement ‘Eten met de burgemeester’ geschonken aan Het Ventiel, een vereniging die mensen met jongdementie helpt.

Dr. Van Quickenborne was vader van vijf kinderen. Na Vincent volgen Myriam, Christophe, Frederic en Marie-Hélène. Hij had ook negen kleinkinderen. De afscheidsplechtigheid heeft plaats op zaterdag 11 september op 15.30 uur in de Sint-Maartenskerk. De bijzetting in het familiegraf op de Sint-Jansbegraafplaats gebeurt in besloten kring. (NOM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten