https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bekendste Middelkerkse bakker André Cambier overleden

© (Foto LC)
Paul Bruneel

Afgelopen zondag is André cambier overleden. André werd geboren op 9 januari 1944 en as veruit de bekendste bakker van Middelkerke. Hij bouwde samen met zijn echtgenote Jeannine Tratsaert, die twee jaar geleden overleed, een succesvolle handelszaak op.

André en Jeannine startten hun patisserie in 1965 in de Kerkstraat in Middelkerke en verhuisden in 1972 naar de overkant van de straat waar de zaak nog altijd gevestigd is. De bakkersstiel werd inmiddels overgenomen door zoon Danny die de traditie van zijn vader verderzette en steevast bij elk groot sportief evenement met een speciaaltje uitpakt.

André huwde op 20 februari 1965 met Jeannine Tratsaert. Zelfs toen de kinderen in de zaak kwamen bleef André nog altijd nauw betrokken bij Patisserie Littoral. In 2015 vierde het koppel zijn 50-jarig huwelijk en het gouden jubileum van de zaak.

Voor die gelegenheid werd een unieke fles champagne uitgebracht. André was ook een sportliefhebber en sponsorde indertijd nog een wielerploeg. Hij was ook betrokken bij het sportieve leven in Middelkerke en een verwoed lezer van onze krant.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.