Bekende KV Oostende-fan Albert ‘Bertje’ Sacre overleden

Vorig jaar kwamen Dennis Van Wijk en Francky Van der Elst naar het woon-zorgcentrum om Bertje te verrassen.© JRO
Vorig jaar kwamen Dennis Van Wijk en Francky Van der Elst naar het woon-zorgcentrum om Bertje te verrassen.© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Albert ‘Bertje’ Sacre (80) is niet meer. De hevige KV Oostende-fan is maandag overleden in woon-zorgcentrum A. Lacourt. “Hij was het zonnetje in huis”, klinkt het bij zijn begeleiders in het woon-zorgcentrum. Het nieuws raakte nu pas bekend.

Albert is al van jongs af aan een hevige KV Oostende-fan. Naar een wedstrijd gaan van zijn favoriete ploeg was al heel lang geleden. Tot vorig jaar. Franky Van der Elst en Dennis Van Wijk kwamen hem hoogstpersoonlijk vier tickets voor een wedstrijd van zijn favoriete ploeg brengen in het woon-zorgcentrum. Albert kon zijn geluk niet op.

Tot 2013 woonde Albert alleen thuis, maar door zijn immobiliteit werd beslist om hem onder te brengen in het woon-zorgcentrum. Albert miste het bijwonen van de wedstrijden hard. Het was Stéphanie Lecluysse, begeleider van Albert in het woon-zorgcentrum, die Albert de verrassing van zijn leven bezorgde. Het bewoog Albert tot tranen.

Tegen Genk

Albert werd op 7 maart, amper een week voor de eerste lockdown, begeleid door Stéphanie en collega’s Kylie en Sherri-Lynn tijdens de wedstrijd van KV Oostende tegen Genk. “Albert was altijd aan het lachen, hij was echt het zonnetje in huis”, vertelt Stéphanie aangeslagen. “Hij slaagde er telkens weer in om een lach op ons gezicht te toveren.”

KV Oostende deelde het bericht van het overlijden van Albert op zijn Facebookpagina . “RIP Albert ‘Bertje’ Sacre! Vorig seizoen bezochten we hem nog in woon-zorgcentrum Lacourt, waar hij nu ook overleed. Hij kwam vorig seizoen ook nog eens naar het stadion waar hij vele jaren aanwezig was als ASO- en KVO-fan. Sterkte aan alle nabestaanden”, staat er te lezen.

Tony Obi

“We hebben Albert vorig jaar nog bezocht in het woon-zorgcentrum”, vertelt perswoordvoerder Bram Keirsebilck. “Albert is altijd erg enthousiast geweest en ook dan kon hij zijn geluk niet op. Ook bij heel wat ex-spelers van KV Oostende was Albert erg geliefd. Hij zal gemist worden.”

Ex-KVO’er Tony Obi reageert aangeslagen op het overlijden van Albert. “Hij was een van mijn eerste fans 34 jaar geleden. Ik ben er zeker van dat hij de engelen in de hemel tot KVO-supporters zal vormen. Ik ga hem verschrikkelijk hard missen”, aldus Tony Obi.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.