Oudenburg beleeft hoogdag met Internationale Rommelmarkt

De rommelmarkt van de KWB stijgt nog aan populariteit. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Maandag vindt in Oudenburg de jaarlijkse Internationale Rommelmarkt, een organisatie van KWB, plaats. Het evenement is intussen aan de 33ste editie toe.

15 augustus zou niet zijn zonder de rommelmarkt waar de stad Oudenburg jaarlijks naar uitkijkt. Een grote opsteker voor wie zijn brocante, tweedehandskledij, prullaria, kinderspeelgoed en zoveel meer voor een prikje van de hand wil doen. Of voor wie op zoek is naar leuke spulletjes voor een prijsje. Ook de handelaars varen er wel bij, want van de duizenden bezoekers moet ook honger gestild en dorst gelest worden.

De rommelmarkt van de KWB stijgt nog aan populariteit. De bestuursleden staan jaarlijks voor een enorme klus om de honderden standhouders een mooie plek te geven langs het meer dan 6 kilometer lange parcours. Maar ook dit jaar slaagden ze er weer in.

Een opsteker is natuurlijk het mooie weer. “We hadden gehoopt op zon en die is volop van de partij”, zegt interim-voorzitter Jos Desmeth, die zoals in alle vorige edities paraat staat aan de grote bar die zich achter het stadhuis bevindt. De Internationale Rommelmarkt is tot maandagavond 18 uur te bezoeken.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.