Oud-reporter Roger Azou op 92-jarige leeftijd overleden

Redactie KW

Op woensdag 25 maart overleed, twee dagen voor zijn 92ste verjaardag, Roger Azou in Izegem, de stad waar hij jarenlang aan de slag was als lokaal correspondent voor diverse bladen. Maar hij was evenzeer bekend als ‘Meester Azou’, want bijna zijn hele beroepsloopbaan lang was hij onderwijzer.

Al van onmiddellijk na de tweede wereldoorlog versloeg Roger Azou het plaatselijke nieuws voor Het Volk, Gazet van Antwerpen, De Weekbode en Het Wekelijks Nieuws. Hij was zowel actief in het algemeen nieuws als in het sportnieuws. Want naast reporter was hij ook ‘supporter’ van FC Izegem, wat hij niet altijd kon verbergen. Door zijn jarenlange staat van dienst werd hij een ware peetvader voor alle jonge en beginnende correspondenten in de Izegemse perswereld, waaronder steller van dit artikel.

Schoolmeester én family man

Na zijn lagere school in de Izegemse Heilig-Hartschool, ging hij -voor zijn Frans – twee jaar naar het Sint-Jozefscollege in Moeskroen, waarna hij aan de Normaalschool in Torhout zijn onderwijzersdiploma behaalde in 1942. Eerst werkte hij nog acht jaar in het borstelhoutenbedrijf van zijn ouders, waarna hij definitief als onderwijzer werd benoemd in Ingelmunster. Zo begon de loopbaan van ‘Meester Azou’. Roger was ook heel fier op zijn familie en zo werkte hij permanent aan zijn levenswerk : de familiestamboom ‘Azou’. Hij kon teruggaan tot de 17de eeuw.

Roger was graag onder de mensen en hield ervan zich ervoor in te zetten: op de COV-reizen, de persgroepering, de vriendenkring van zijn Pieter Baesstraat, babbeltjes te allen kante … De laatste jaren, toen het met de gezondheid al wat moeilijker ging, ging Roger met zijn vrouw meerdere dagen per week naar het dagverblijf. Vandaar maakte hij, een maand geleden, met zijn vrouw, de stap naar het woonzorgcentrum De Plataan in Izegem.

Vorige zondag verzeilde hij echter in een coma en na drie uur ontwaakte hij in een volle kamer met zijn volledige familie. Heel bewust omhelsde hij hen allen één voor één. ‘Vaarwel, zorg goed voor elkaar’ waren zijn laatste woorden.

De begrafenisplechtigheid voor Roger Azou wordt opgedragen op woensdag 1 april om 10.30 uur in de de Heilig-Hartkerk van Izegem. (JRE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.