Orde van de 3 Sleutels opent nieuw carnavalsjaar in Tielt

De Orde van de 3 Sleutels. © Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Op donderdag 11 november werd een talrijke delegatie van de Orde van de 3 Sleutels ontvangen in het Tieltse stadhuis. Een ontvangst waarmee ook onmiddellijk het nieuwe carnavalsjaar officieel op gang getrokken werd.

Na de afgelasting van alle activiteiten in 2021 hoopt de carnavalsvereniging dit jaar dan ook ten volle op een meer normale gang van zaken. Hoewel niet alle gemaakte voorbereidingen van vorig jaar voor de prullenmand waren, zorgden lopende en gemaakte kosten in een jaar zonder inkomsten voor een zware druk op de verenigingskas.

Bal Masqué

Net zoals in 2020 werd terug gekozen voor het jaarthema ‘Bal Masqué’ en ook de artiesten Greg, Miss Zarina en Angelo Martinez tekenen met een jaartje uitstel present voor de pronkzitting van 19 maart. Een pronkzitting waar we voor het eerst kennis zullen kunnen maken met de nieuwe sleutelprins en sleutelfee die op zondag 20 maart de traditionele carnavalstoet in de centrumstraten op sleeptouw zullen nemen.

Voorafgaand aan de pronkzitting zal er dit jaar geen kinder- en juniorverkiezing zijn, al blijft de kindernamiddag gevolgd met een spaghetti-avond op zaterdag 12 maart wel op de agenda staan.

Kan u niet wachten tot maart, breng dan zeker een bezoekje aan de stand van de Orde van de 3 Sleutels op de kerstmarkt rond de Tieltse Hallentoren. (WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier