Optiek Optibo in Meulebeke heeft een grote passie voor brillen

Fleur Schietgat en Tibo in hun nieuwe optiekzaak.© foto Luc
Fleur Schietgat en Tibo in hun nieuwe optiekzaak.© foto Luc
Redactie KW

Waar ooit het winkelpand van Gustaaf Dusselier was op Goethalsplaats in Meulebeke, gebouwd in 1912 naar een ontwerp van architect-aannemer Prudent Vergote, is nu het hippe winkelpand van optiek Optibo. Uitbater is de 26-jarige Tibo Van Renterghem uit Ruiselede die een opleiding volgde van orthoptist-optometrist.

Tibo is niet over een nacht ijs gegaan. Hij kreeg de passie voor de optiek mee van zijn ouders die zelf een optiekzaak uitbaten en van zijn opa die horlogemaker-opticien was.

“Na mijn studies techniek-wetenschappen aan het Sint-Jozefinstituut in Tielt trok ik naar Brussel om er een drie jaar durende opleiding voor orthoptist-optometrist te volgen aan de Odisee hogeschool. Oogzorg staat daar centraal. Vervolgens kon ik mijn kennis nog aanscherpen in Waregem, Aalter en Roeselare. Een formidabele leerschool met supervriendelijke mentoren en zaakvoerders.”

Kinderhoek

Het was Tibo’s droom om zelf iets te ondernemen. Geen zaak overnemen, wel vanaf nul starten en zelfstandig de zaak uitbouwen. “Gelukkig ben ik de liefde van mijn leven gevolgd en dankzij mijn vriendin Fleur Schietgat ben ik in Meulebeke beland. Fleur steunt me volledig. In haar vrije tijd helpt ze graag mee in de zaak. Onze winkelruimte is ruim met ook een kinderhoek zodat groot als klein zich op hun gemak voelen. Wij kiezen resoluut voor kwaliteit, zowel in de producten die we te koop aanbieden (brillen, zonnebrillen, kinderbrillen, contactlenzen…) als in de service.”

Tibo mag dankzij zijn studies ook oogmetingen verrichten. “Bij de minste twijfel naar ooggezondheid stuur ik de klant onmiddellijk door naar een oogarts. Dit vind ik mijn plicht.”

Praktisch

Optiek Optibo op de Goethalsplaats 5 in Meulebeke is open van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18.30 uur. Op zaterdag is dat van 9 tot 12 en 13.30 tot 17 uur. Op zondagvoormiddag kan men er terecht van 10 tot 12 uur. De winkel is gesloten op maandag. (LB)

Info: 051 43 90 72, info@optibo.be en www.optibo.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier