Opstart nieuwe chauffage zorgt voor paniek aan Sint-Amandskerk

De Sint-Amandskerk in Ingelmunster is al enkele maanden niet toegankelijk voor het publiek wegens de installatie van een nieuwe verwarmingsinstallatie en ook door allerlei opgravingen. Komend weekend – zaterdag 6, zondag 7 april – wordt deze kerk terug in gebruik genomen en hebben er opnieuw eucharistievieringen plaats.

De brandweer was snel ter plaatse. © FODI

Op donderdag omstreeks 20.20 uur werd de brandweer echter opgeroepen voor een brand in de Sint-Amandskerk. De Brandweerzone Midwest – Post Ingelmunster rukte met groot materiaal uit naar de kerk, want er was boven de kerk duidelijk ‘witte’ rook te zien.

Gelukkig ging het om een vals alarm. De reden van de hevige rookontwikkeling was de opstart van de nieuwe chauffage, die inderdaad zorgde voor veel witte rook. Dat was een grote opluchting voor heel wat mensen en in het bijzonder voor pastoor Ludwig Dubaere die ook met zijn fiets ter plaatse kwam.

Na een grondige inspectie van het gebouw kon de brandweer terug vertrekken. Op sociale media circuleerde al de boodschap dat het enkel witte rook was die uit de schoorsteen kwam. In Rome wil dat zeggen dat er een nieuwe Paus is aangesteld. In Ingelmunster bleef het gelukkig bij gewoon loos alarm.

Dit was de boosdoener van de 'brand'.
Dit was de boosdoener van de ‘brand’.© FODI

(

PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.