Opnieuw Herdersfeesten in wijk De Goede Herder: “Houden het bij de vertrouwde ingrediënten”

Een delegatie van het wijkcomité dat de Herdergfeesten organiseert. © Johan Sabbe JS
Johan Sabbe

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus hebben op de wijk De Goede Herder de Herderfeesten plaats. Met een programma zonder verrassingen, want alle klassieke ingrediënten van de vorige edities zitten erin. Op vrijdag om 19.30 uur bijt Herderrock de spits af.

Herderrock is en blijft een gezellig muziekfestival met gratis toegang. Dat laatste is mogelijk dankzij een hele schare sponsors. Vier groepen treden op: het Brugse D:Zine, The Racing Rats, de rockcoverband Koyle en de aanverwante groep Lincoil Park. The Racing Rats, met ex-Rock Torhout-boss Noël Steen aan de drums, is een tributeband van Editors en LinCoil Park van u raadt het Linkin Park. Herderrock heeft in openlucht plaats nabij zaal Sparrenhove.

Het programma

Op zaterdag 24 augustus is het van 6 tot 17 uur tijd voor de rommelmarkt in de Zwevezelestraat en directe omgeving. Ideaal voor wie voor een habbekrats leuke en/of nuttige dingen op de kop wil tikken. Tussen 10.30 en 12.30 uur zorgt het stadsbestuur voor een culturele injectie met ballonbuiger Tyno en de vijfkoppige liveband Mariachi Los Tarascos uit Antwerpen, die voor een authentiek Mexicaans sfeertje zorgt.

Om 18.30 uur aan zaal Sparrenhove wordt er door deken Michel Roggeman een openluchtmis opgedragen en om 19.30 uur heeft in de zaal een barbecue plaats. Volwassenen betalen 18 euro en kinderen onder de 12 jaar 10 euro. Inschrijven kan bij Astrid Decan van het wijkcomité, 050 21 32 75, en in bakkerij Stefaan in de Zwevezelestraat.

Op zondag 25 augustus start om 9 uur de gezamenlijke wielertoeristenrit van WTC De Herdertrappers, WTC Demoltrotters en WTC Triple. Om 11 uur is er een aperitiefconcert met dankzij de stad een gratis optreden door Zsa Zsa Zsu, vier dames en een heer die swingpop spelen.

Om 14 uur wordt er in samenwerking met Klimber een obstakelspektakel aangeboden. Deelnemen is gratis. Om 19 uur eindigt de kermis met een pastakaarting. Inleg 2 euro. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier