Opening Moose Bar schot in de roos

Afgelopen avond was het D-Day voor de oprichters van Moose Bar in Kortrijk. Nadat ze eerder deze week al het startschot gaven in Leuven, mochten ze ook in Kortrijk officieel openen. In het zog van Kinepolis Kortrijk en Kortrijk Expo, tijdens een meer dan mistige avond waarbij de waterdruppels letterlijk langs de oogkassen vloeiden, creëerde de hottub rijkelijk warm water voor de genodigden.

Op de foto zien we de gedecoreerde voorkant van Moose Bar. Al volledig in kerstsfeer. © (Foto TV)

Onder de aanwezigen treffen we heel wat leeftijdscategorieën. Want wie wil er nu niet op vrijdagavond naar een après-skibar gaan op zo een koude winterdag? “We wonen hier niet zo heel ver van en we zijn blij dat er in onze buurt eindelijk ook eens een pop-upbar te vinden is. Vooral de aankleding vinden we zeker geslaagd, we wanen ons even in een ander land. Prachtig” verwoordt Gregory het die hier voor de gelegenheid met zijn vrouw en zoon aanwezig is.

Binnenin hangen de halveliterglazen aan de bar en maken neonlichten ons attent op de bieren die beschikbaar zijn. Ook het kroketje uit de muur zit handig weggewerkt bij de toiletten waardoor de middernachtsnack dichterbij is dan verwacht. “We serveren standaard halveliterbieren als men bestelt bij ons. Uiteraard kunnen ze ook kleinere glazen verkrijgen maar dan moeten ze het wel vragen aan de bar” laat zaakvoeder Yves Smolders weten.

Zin om te skiën

Op de foto herkennen we Louis (Zwevegem), Robin (Kortrijk) en Margaux (Kortrijk)
Op de foto herkennen we Louis (Zwevegem), Robin (Kortrijk) en Margaux (Kortrijk)© (Foto TV)

Ook de vriendengroep van Louis was aanwezig vanavond. Terwijl Robin gretig de dampen van zijn sigaar boven de tafel laat uitkomen, geniet de rest van een drankje bij de verwarmingselementen. “We wisten niet eens dat het opening was vandaag en kwamen hier meer per toeval. Vooral de inkleding vinden we super en wanneer we de hut binnenkomen hebben we direct zin om te gaan skiën. De hertenkoppen die aan de muur hangen en de klederdracht van de bediening maken het verhaal gewoon compleet” besluit Robin. “De verwarmingselementen buiten zijn ook een meerwaarde, iets wat we wel missen bij andere winterbars” vult Margaux verder aan.

Moose Bar zal ook diverse thema-avonden organiseren. De eerste in de rij is de ‘Minder Tinder-avond’ waarbij men opnieuw de echte contacten wil herstellen. Alle evenementen zijn terug te vinden via de facebookpagina van de bar. De opening van de bar zorgde voor een full house en zet meteen de trend in voor meer van deze aangename avonden tijdens de komende winter.

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.