Oostrozebeke ontvangt zijn nieuwe inwoners

De nieuwe inwoners luisteren naar de voorstelling van hun nieuwe thuishaven. © foto CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

De nieuwe inwoners van Oostrozebeke werden uitgenodigd in het gemeenschapscentrum Mandelroos voor een kennismaking met de bewindsploeg van de gemeente.

Er werd de nieuwe inwoners – 65 volwassenen en 15 kinderen – een lekker ontbijt aangeboden. Tussendoor werd na de verwelkoming door de burgmeester het schepencollege voorgesteld, gevolgd door een presentie van hoe de gemeente werkt en hoe bereikbaar men is.

Na de voorstelling kregen de nieuwe inwoners ruimschoots de tijd om wat na te praten en nader kennis te maken met de beleidsmensen. Bij het verlaten van de zaal kregen de nieuwe inwoners een goodie bag met nuttige info over de gemeente. Voor de kinderen lag er een prachtig Sinterklaasboekje klaar, gemaakt door de dienst Vrije Tijd.

De redenen om in Oostrozebeke te komen wonen, waren vrij divers. Velen verwezen naar de nabijheid van grote winkelcentra, de prachtige sportinfrastructuur voor de kinderen, een heel goed aangeschreven school en veel werkgelegenheid in de gemeente zelf en de onmiddellijk omgeving.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier