Oostendse speleologen oefenen voortaan in oude gerestaureerde Oostendse watertoren

Schepenen Björn Anseeuw en Bart Plasschaert, burgemeester Bart Tommelein en voorzitter Dirk Deroo van Cascade bij de officiële inhuldiging. © (Foto PM)
Marc Loy
Marc Loy Medewerker KW

Vandaag werd de voormalige Oostendse watertoren, na een ingrijpende renovatie, als indoor speleo-parcours voor lokale clubs in gebruik genomen.

“Meteen krijgt de bijna 100 jaar oude en beschermde watertoren in de zoom van het Maria-Hendrikapark en de Verenigde Natiënlaan een duurzame toekomst”, aldus schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor de stadseigendommen. De restauratie werd vakkundig uitgevoerd door Artes-Woudenberg. Binnenin leidt een centrale zwart metalen draaitrap 33 meter hoog naar het vroegere waterreservoir. Ondertussen werden ca. 1 km klimtouwen aangebracht aan de binnenmuur van de bakstenen toren.

Tot vandaag gebruikte de Oostendse speleoclub Cascade voor haar technische trainingen een wand van de sporthal De Spuikom. “Met de verhuis naar de watertoren realiseren we als bestuur de belofte dat we de nichesporten willen promoten door o.a. een optimale infrastructuur te voorzien”, zegt schepen voor de Vrije Tijd Bart Plasschaert. De renovatie heeft ca. 3 miljoen gekost, waarbij de stad kon rekenen op de financiële steun van het Agentschap voor Onroerend Erfgoed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier