Oostendse restaurantuitbater die seks had met jobstudent krijgt 37 maanden cel

De twee beklaagden ontkenden de feiten toen ze aangehouden werden.© Getty Images
De twee beklaagden ontkenden de feiten toen ze aangehouden werden.© Getty Images
Redactie KW

Twee mannen zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan het aanzetten tot ontucht van minderjarigen. De voormalige partners betrokken een zestienjarige jobstudent van hun restaurant bij hun seksuele activiteiten.

Het gerecht kreeg in juli 2019 lucht van de praktijken toen de ouders van een zestienjarig personeelslid van restaurant Pepe’s Moose Bar in Oostende naar de politie stapten. De jongen had hen verteld hoe de zaak na sluitingsuur transformeerde in een homobar waar de mannelijke werknemers seks hadden met de uitbaters. Omdat de jongen altijd veel cash geld en condooms bij zich had, vreesden ze dat hij zich prostitueerde.

Onderzoek wees uit dat zaakvoerder P.V. (46) uit Oostende en zijn toenmalige partner T.V. (38) uit Sint-Niklaas de jongen een drietal keer betrokken hadden in hun seksuele activiteiten. Op het moment van de klacht van de ouders was de jongen met het koppel, dat toen nog in Oudenburg woonde, op reis naar Spanje. Op 13 juli 2019 werden de twee in de boeien geslagen. De twee ontkenden de feiten en stelden dat alles met toestemming van de jongen gebeurde.

Piepjong personeel

Zaakvoerder P.V. kwam na anderhalve maand voorhechtenis voorwaardelijk vrij. Volgens het gerecht heeft de man een voorliefde voor jongens op de grens van de meerderjarigheid en wierf hij piepjong personeel aan met het oog op seksuele gunsten.

Hij voerde ook seksueel getinte gesprekken met minderjarigen via Grindr, een datingapp voor homoseksuelen, en betastte een vijftienjarig personeelslid. De rechter veroordeelde hem maandag tot 37 maanden voorwaardelijke celstraf. Zijn voormalige partner, die al na een maand voorarrest vrijkwam, kreeg opschorting van straf. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.