Oostendenaar en eerste voorzitter Arbeidshof Gent André Opstaele (90) overleden

Redactie KW

Op dinsdag 27 oktober is Oostendenaar André Opstaele overleden. André was de eerste voorzitter van het Arbeidshof in Gent en werd in 2013 de 16de ereburger van Bredene.

André Opstaele was niet alleen de eerste voorzitter van het Arbeidshof in Gent, maar zette zich heel hard in voor de welzijnssector. Zo stichtte hij het centrum voor jongeren- en gezinsbegeleiding De Korre en was hij medestichter van visserstehuis De Bolle, Home ‘Karel De Goede’, ‘Jeugdhaven’ en ‘De Brugge’. André was ook erevoorzitter van het ‘Steunfonds van het Licht voor Verlaten Kinderen en Sociaal Kansarmen’ en ”t Veldzicht’. Daarnaast was hij actief lid van ‘De Vrienden van het Preventorium’ in De Haan en bij vzw ‘Het Kind’.

Veel prijzen

André kreeg heel wat verdienstelijke prijzen tijdens zijn leven. In 2013 werd hij tot ereburger van Bredene gekroond. Hij kreeg ook de prijs voor verdienste in de Bijzondere Jeugdbijstand door de Provincie West-Vlaanderen. Daarnaast werd André opgenomen als ‘Paul Harris Fellow’ door Rotary International en was hij laureaat van de Gouden Mathille van de Oostendse Persclub. Tot slot was hij erebestuurder van Koninklijk Werk IBIS.

André werd geboren op 5 augustus 1930 in Oostende en overleed op 27 oktober in zijn thuisstad. Hij was de echtgenoot van Denise Claeys, die in 1995 al overleed. (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.