Oostende maakt zich op voor een maand lang kermisplezier

Maandagmorgen reden de eerste foorkramers met hun zware vrachtwagens de marktpleinen in Oostende op. Vrijdag start de Oktoberfoor. Een maand lang wordt Oostende ondergedompeld in kermisplezier.

Maandagmorgen reden de eerste vrachtwagens de marktpleinen in Oostende op. © JRO

Traditiegetrouw is Oktober kermismaand in Oostende. Van vrijdag 4 oktober tot en met zondag 3 november vullen het Wapenplein, de Groentemarkt, het Mijnplein en het Petrus- en -Paulusplein zich met verschillende attracties voor jong en oud, 74 in totaal. De opbouw van die attracties begon maandagmorgen al. Heel wat kermisfans kwamen al een kijkje nemen naar wat de Oktoberfoor in petto heeft dit jaar. Onder de 74 attracties heel wat oude bekenden, maar ook enkele nieuwigheden. Het spookkasteel ‘Walking Dead’ bijvoorbeeld op het Wapenplein. Of de ‘Flying Jump’ op de Groentemarkt. Op het Mijnplein keert de ‘Tiki Party’ dan weer terug na een periode van de Oostendse kermis te verdwijnen. De ‘Rock & Roll’ en de ‘Dragon’ zijn dan weer nieuw op het Petrus- en -Paulusplein.

Op woensdag 16 oktober is er voor de eerste keer een prikkelarme dag. Op die dag gaan de attracties minder snel en ook de muziek en de felle lichten worden gedempt. Op maandag 28 oktober is er dan weer de jaarlijkse verminderingsdag voor iedereen die aan verlaagd tarief wil genieten van de attracties. Op donderdag 31 oktober zorgen de foorkramers ervoor dat zijzelf en hun attractie in een Halloweenkleedje worden gestopt.

Maandagmorgen reden de eerste vrachtwagens de marktpleinen in Oostende op.
Maandagmorgen reden de eerste vrachtwagens de marktpleinen in Oostende op.© JRO

De Oktoberfoor wordt feestelijk geopend op vrijdag 4 oktober met een openingsstoet met op kop Reus James. Wie wenst mee te lopen in de stoet wordt om 17.30 uur verwacht aan de Kursaal-Westhelling. De stoet zelf trekt zich op gang om 18 uur. Deelnemers van de stoet krijgen aan het einde van de stoet een kaart die hen toelaat om voor elke attractie amper een euro per rit te betalen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.