Ook Het Entrepot in Brugge pakt nu uit met een Zomerbär

Redactie KW

In navolging van enkele concullega’s lanceert de Brugse Creatieve Vrijhaven, gelegen aan de Binnenweg 4, op vrijdag 31 juli om 17 uur een eigen gratis zomerstaminee. Er is plaats voor welgeteld 329 personen.

De eventsite van Het Entrepot wordt de hele maand augustus een zomerbär waarin organisatoren, bands, dj’s, en jonge artiesten de ruimte krijgen om hun ding te doen en de site naar hun hand te zetten. De lancering gaat gepaard met een zogenaamde grand opening. Op vrijdag 31 juli kun je vanaf 17 uur petanque spelen en zorgt ook Radio Rood met zeefdruk voor allerlei leuks. Om half zes gaat de afterwork-bingo van start. Vanaf 21 uur is er muziek van Ikraaan en Tim Fingers. Om een uur ‘s nachts doven de lichten.

Op zaterdag 1 augustus ben je vanaf 14 uur welkom om petanque te spelen. Van 14 tot 19 uur zijn er studio workshops en talks. Vanaf 20 uur nemen Susobrino, NAH en Ratmosphere oftewel de muzikale broers Brecht en Robin Serruys het over.

“Om maximum twee uur petanque te kunnen spelen, dien je je eigen baan te reserveren”, zegt Wannes Fremaut, directeur van Het Entrepot. “Stuur Het Entrepot via Messenger of reserveer ter plaatse.”

Grote Piemelmuur

De Brugse Creatieve Vrijplaats pakt ook uit met een zogenaamde Grote Piemelmuur. “Iedereen kan er een piemel op tekenen”, aldus Fremaut. “Het liefst op een plek waar veel volk passeert. Beklad onze muur met je meest infantiel, grotesk of fotorealistisch exemplaar. Een jury beloont het beste ontwerp met tien euro drinkgeld.”

Je krijgt ook de kans om zelf de dj-booth te bemannen. Draai een uur lang jouw favoriete nummers voor het hele terras. Hiervoor dien je wel een spot te reserveren aan het onthaal. En er is ook een – jawel – eendjesput. Wie voor minimum 15 euro drankjes bestelt, mag eens vissen in de eendjesput. Je maakt kans op gekke-maar-niet-zo-nuttige prijzen.

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.