https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ook dit jaar geen internationale rommelmarkt in Oudenburg

Oudenburg ontvangt jaarlijks zo’n 550 standhouders en duizenden bezoekers.© LIN
Oudenburg ontvangt jaarlijks zo’n 550 standhouders en duizenden bezoekers.© LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Het zat er al aan te komen, maar nu is het door organisator KWB bevestigd: ook de editie 2021 van de internationale rommelmarkt valt in het water.

“We moeten helaas onze rommelmarkt doorschuiven naar 15 augustus 2022. We zaten met heel wat vragen naar veiligheid toe. Vandaag is niets zeker. We willen daarom geen risico nemen, zodat niemand achteraf moet zeggen dat ze besmet werden in Oudenburg”, zegt Dirk Jonckheere, secretaris van KWB.

“Ondanks de versoepelingen die de komende weken worden verwacht, is het quasi onhaalbaar om de vele tienduizenden bezoekers op een veilige manier door de Oudenburgse straten te loodsen”, verklaart burgemeester Anthony Dumarey. De 37ste editie van deze grote rommelmarkt wordt opnieuw met een jaar uitgesteld. Oudenburg ontvangt jaarlijks zo’n 550 standhouders en duizenden bezoekers.

Verstandige keuze

“De organisatie liet ons per brief weten dat de rommelmarkt ook dit jaar niet kan plaatsvinden. Dit is ook de enige verstandige keuze. Ondanks de aangekondigde versoepelingen van de komende weken is het quasi onmogelijk om half augustus tienduizenden bezoekers, allemaal dicht op elkaar, te ontvangen in ons stadscentrum. We kijken alvast reikhalzend uit naar de editie van 15 augustus 2022, die ongetwijfeld een zonovergoten, succesvolle rommelmarkt zal worden.”

En niet alleen wil KWB door de afgelasting op veilig spelen, de organiserende vereniging begint al maanden vooraf met de voorbereiding van deze rommelmarkt, wat door de coronamaatregelen al niet kon. “We hebben onze adverteerders heel hard nodig en konden hen niet contacteren door de lockdown”, legt Dirk Jonckheere, secretaris van KWB nog uit.

Wel kermis

“Net zoals vorig jaar zullen we wel al het mogelijke doen om de kermis wel op een veilige manier te laten plaatsvinden. Zo willen we onze inwoners toch wat plezier verschaffen tijdens een opnieuw bijzondere zomer”, vult schepen van Kermissen Romina Vanhooren nog aan. Het kermisweekend is voorzien op 12 en 13 juni. Ook op 15 augustus komen de kermiskramen naar Oudenburg.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten