Ontmoetingscentra doen opstart maaltijden en hobbyclubwerking

Archieffoto.© (Foto FRO)
Archieffoto.© (Foto FRO)
Redactie KW

Vanaf vandaag versoepelen heel wat coronaregels en ook de ontmoetingscentra maken zich klaar om hun werking opnieuw stapsgewijs te hervatten. Nu de corona cijfers stilaan weer de goede richting uitgaan, zullen ook de maaltijden (vanaf 21 juni), hobbyclub werking en zaalverhuur voor externe groepen (vanaf 28 juni) in de OC’s heropgestart worden, uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen.

De ontmoetingscentra waren sinds oktober vorig jaar gesloten door de coronamaatregelen. Het team van de ontmoetingscentra werd de voorbije maanden ingezet voor onder andere de Sociale Noodlijn, de maaltijdservice aan huis, de belrondes naar 80-plussers enzovoort. Door de gunstige coronacijfers en de goed lopende vaccinatiecampagne werden sinds 17 mei de terrassen van de OC’s opnieuw geopend en op woensdag 19 mei werden de georganiseerde outdoor sportactiviteiten ook weer opgestart. Binnenkort komen er extra versoepelingen.

Stopzetting takeaway en opstart maaltijden

Vanaf maandag 21 juni kunnen er opnieuw maaltijden geserveerd worden in de ontmoetingscentra. Dat betekent dat de takeaway service wordt stopgezet tijdens de week. In het weekend kan er wel nog steeds een takeaway pakket besteld worden die bezoekers telkens op vrijdag kunnen afhalen in het ontmoetingscentrum.

Ook de cafetaria in de OC’s gaat vanaf 21 juni opnieuw open. Bezoekers kunnen er elke werkdag terecht van 9.30 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.30 uur. De buitenterrassen blijven open bij mooi weer. Alle veiligheidsmaatregelen worden gerespecteerd.

Hobbyclubwerking en zaalverhuur externe groepen

Er is ook goed nieuws voor de hobbyclubs en externe groepen die een zaal willen huren in de ontmoetingscentra, want vanaf maandag 28 juni wordt de werking opnieuw opgestart. Voor meer informatie kunnen clubs en bezoekers terecht bij de medewerkers van de ontmoetingscentra.

Als de maatregelen het toelaten, is het de bedoeling om in het najaar opnieuw computerlessen, taallessen en vormingen te organiseren in de ontmoetingscentra. (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten