Vlaams minister Crevits bezoekt twee scholen in Waregem

Redactie KW

Dinsdagmorgen was Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits op bezoek in het VTI en Zonneburcht.

Zowel de directeur van het VTI als van Zonneburcht waren al in het begin van het schooljaar in de pen gekropen om de Vlaams minister van Onderwijs en Vorming Hilde Crevits naar de school voor een bezoek uit te nodigen.

“Het was de wens van de minister om de school niet te leren kennen met saaie powerpoint-voorstellingen in een afgesloten zaal maar wel spontaan in contact te komen met de vele mensen die dagelijks het gezicht en de faam van de school maken”, zegt directeur Philip Demuynck, die na de koffie met croissant een rondleiding gaf doorheen de verschillende afdelingen. Onder meer leerkracht Frank Delbeke gaf uitleg, in het gezelschap van Rik Desmet, burgemeester Kurt Vanryckeghem en directeur Philip Demuynck.

De minister maakte aldus ook kennis met de leerkrachten en leerlingen die in de verschillende afdelingen van hout, mechanica en elektriciteit. Ze maakte ook zelf heel wat foto’s. Aansluitend was er dan een bezoek aan Zonneburcht, de onderwijsinstelling die 40 jaar bestaat. Het was schoolburgemeester Britt Van Parys die iedereen daar met een pakkende speech verwelkomde.

(YVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.