VIDEO GBS Kweekstraat zet de ouders voor de klas op ‘Magdag’

Redactie KW

Laten we de ouders en grootouders eens aan het woord, dachten de leerkrachten van GBS Kweekstraat. Op vrijdag 2 maart mocht dat want het was ‘Magdag’. 28 gelegenheids lesgevers werden bereid gevonden om de taak van de leerkrachten over te nemen. Toch voor één dag.

Een tijd geleden nodigde het tijdschrift ‘Klasse’ de leerkrachten uit om deel te nemen aan Magdag. een dag waarop het eens anders mag maar niets moet. Zo stelde Klasse voor om bijvoorbeeld eens met twee voor de klas te staan De leerkrachten van GBS De Kweekstraat zagen zo’n dag onmiddellijk zitten, maar wilden hierin toch wel wat verder gaan. Zo kwamen ze op het idee om de ouders en de grootouders voor de klas te zetten. Die kunnen vanuit hun beroep of interesses de kinderen iets anders bijbrengen.

Vrachtwagens op school

“Dus deden we een oproep naar onze ouders, de respons was geweldig”, klinkt het bij een enthousiaste Annelies Vandendriessche. Voor alle klassen, van de peuters tot en met het vierde leerjaar, werden ouders en grootouders bereid gevonden om de plaats van de leerkracht in te nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=lj-QIJAr3Eg

“We stelden een nauwkeurig schema op, er toonden zich 28 ouders bereid om ‘iets’ te komen brengen“, zegt juf Vandendriessche. “Zo komt een oma yoga geven, twee papa ‘s komen met hun vrachtwagen om het gevaar van de dode hoek nog eens te benadrukken bij de oudste leerlingen. Een papa komt de effecten tonen van een vertragingscamera, Een andere papa laat de kinderen een vogelkastje maken. Twee mama ‘s leren SMOG, dat is spreken met ondersteuning van gebaren, aan de kinderen. Een papa komt de beginselen van elektriciteit uitleggen, een mama komt muziek maken en zingen, een oma toont de kinderen hoe choco te maken.. Teveel om op te noemen.”

Leraarskamer

En de leerkrachten, die krijgen dus een dag vrij? “Helemaal niet”, repliceert juf Annelies. “We zetten ons samen in de leraarskamer om te vergaderen en te brainstormen. Een unieke gelegenheid om ons schoolfeest voor te bereiden. En natuurlijk verwennen we de ouders met koffie en soep, en piepen we nu en dan eens in onze klas binnen om te zien of alles ok is!”

Ook Klasse vond het dit een originele aanpak van de Magdag. Zij kwamen ook eens piepen hoe GBS De Kweekstraat deze dag invulde.

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.