Torhout heeft Opvoedersteam van het Jaar

Het Opvoedersteam van het Jaar werd gefeliciteerd door onderwijsminister Hilde Crevits en de Torhoutse schepenen Lieselotte Denolf en Elsie Desmet. © Foto JS
Johan Sabbe

De West-Vlaamse werkgroep ondersteunend personeel van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen heeft het opvoedersteam van het Technisch Instituut Sint-Vincentius in Torhout uitgeroepen tot opvoedersteam van het Jaar.

De titel geldt voor 2018 en de onderscheiding werd dinsdagmorgen in haar thuisstad uitgereikt door minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Aanvullen van elkaars talenten en competenties

Het bekroonde opvoerdersteam van Sivi bestaat uit Ann Vancompernolle, Jo De Mont, Jan Devriese, Ronny Aernoudt, Sofie Tramaseur, Vera Deryckere en Geert Beernaert. Vroeger werd de titel Opvoeder van het Jaar toegekend aan één persoon, maar voor de tweede keer intussen wordt die onderscheiding verruimd tot Opvoedersteam van het Jaar.

“Door de focus op een volledige ploeg te leggen, beklemtonen we het belang van de teamspirit”, aldus pedagogisch begeleider voor het ondersteunend personeel Philippe Vercoutere. “Het is van kapitaal belang dat de neuzen in dezelfde richting staan. Net de verscheidenheid van de medewerkers en het aanvullen van elkaars talenten en competenties maken van een opvoedersteam een topteam.”

Minister mag prijs uitreiken in haar vroegere school

De Sivi-ploeg werd uit twaalf kandidaturen verkozen. De gelauwerde opvoeders werden dinsdagmorgen met een oldtimerbus naar de speelplaats van hun school gebracht, waar de leerlingen, leerkrachten en directieleden hen een warm onthaal bezorgden. Zelfs de rode loper was uitgerold en er klonk feestelijke muziek.

Ook onderwijsminister Crevits, die de avond voordien nog grieperig was, reed met de bus mee. Zij beklemtoonde in haar toespraak de kracht van een goed opvoedersteam. Ooit liep ze trouwens zelf school aan het Sint-Vincentiusinstituut, dat toen nog een college herbergde. Nu maakt Sivi als technisch instituut deel uit van de grote Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert, die vertegenwoordigd werd door algemeen directeur Ann Stael.

De Torhoutse schepenen Lieselotte Denolf en Elsie Desmet waren eveneens op de plechtigheid present, net als gemeenteraadslid Bertrand Vander Donckt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.