Ter Berken zet caravan in als vergaderruimte

Gemeenschapsschool Ter Berken in Langemark pakt op de eerste schooldag uit met een… caravan. “Die moet de nieuwe vergaderplaats worden voor de kinderen”, verduidelijkt directrice Marleen Dejaeger.

We zien de noeste werkers die de caravan schilderklaar aan het maken zijn met v.l.n.r. Jeanine Lammerant, Ellen Wyffels, Ine Verdru, Sara Vandamme, Febe Verkeyn, Lieke De Coninck, Eris Durnez, Marcellin Dekindt, Sylvie Vandenbilcke, Julie Verkeyn, Sylvie Ameys en directrice Marleen Dejaeger. (foto RB)

De leerkrachten van gemeenschapsschool Ter Berken waren deze week druk in de weer met het schilderen en klaarzetten van de caravan voor het nieuwe schooljaar. De leerlingenraad en het MOS-groepje zullen in de caravan hun vergadermomentjes houden. “De speelplaats neemt een belangrijke plaats in op het schooldomein. Het is niet alleen een speelplek maar het ook een rust- en leerplek voor de kinderen. Onze groene zone wordt steeds vaker ingezet tijdens het lesgebeuren. Zo is er al een moestuin, een sneukelhaag en we hebben dieren op school”, haalt Marleen aan.

Minder conflicten

“Vorig jaar kwam de buitenklas erbij. De ‘tipi’ biedt de mogelijkheid om in een kleine ruimte gezellig te keuvelen. De picknicktafels worden niet alleen gebruikt om even bij te praten maar ook als tafel voor gezelschapsspelletjes over de middag. Bij mooi weer serveert ‘het restaurant van Jeanine’ wel eens aan de picknicktafels. Een aangename speelplaats zorgt voor minder conflicten tussen de leerlingen, biedt ruimte voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden en schept mogelijkheden om te experimenteren en te ontdekken. Daarom wilden we nog een stapje verder gaan. In de caravan zullen de leerlingenraad en het MOS-groepje hun vergadermomentjes houden. Er zal ook een kleine bib aanwezig zijn zodat de kinderen over de middag ook de mogelijkheid hebben om knus tussen de vele kussentjes een goed boek te lezen. Alle leerlingen en ouders zijn welkom op de eerste schooldag om te klinken op de opening van de caravan”, besluit directrice Marleen Dejaeger.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.