https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Studeren in de kerk van Roksem kan vanaf 31 mei

Vanaf 31 mei tot 30 juni gaat de deur van de Sint-Michielkerk in Roksem open voor studenten.© foto LIN
Vanaf 31 mei tot 30 juni gaat de deur van de Sint-Michielkerk in Roksem open voor studenten.© foto LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Onder de noemer Oudenburg Blokt kunnen studenten van 17 tot 30 mei samen in hun boeken duiken in cc Ipso Facto. Vanaf 31 mei tot 30 juni gaat de deur van de Sint-Michielkerk in Roksem voor hen open.

Op beide locaties zijn de hogeschoolstudenten zeven dagen op zeven telkens van 08.00 tot 20.00 uur welkom.

“Na meerdere geslaagde edities van Oudenburg Blokt, voorzien we ook deze blokperiode veilige studielocaties. We starten al op 17 mei in Ipso Facto omdat veel studenten dan al een lesvrije week hebben. Daarna verhuist het initiatief vanaf maandag 31 mei naar een unieke locatie, namelijk de kerk van Roksem”, zegt schepen van Jeugd Romina Vanhooren.

Permanente oplossing

“Er is op beide locaties wifi aanwezig en alle nodige veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Een plekje reserveren is wel verplicht. We hebben positieve gesprekken gevoerd met de Kerkfabriek en vonden zo een unieke locatie om onze studenten samen te laten studeren”, aldus de schepen.

De locatie is vlot toegankelijk, bevat alle faciliteiten en wordt dus optimaal benut. “Bovendien bieden we zo ook een permanente oplossing om niet in het vaarwater te komen van de verhuring van onze stedelijke zalen. Nu de maatregelen versoepelen, verwachten we binnenkort ook weer tal van verenigingen op deze locaties”, besluit Romina Vanhooren.

Reserveren voor Oudenburg Blokt is verplicht om zo het maximum toegelaten personen te kunnen controleren. Dat kan via www.oudenburg.be/oudenburg-blokt . Meer informatie via de jeugddienst op 059 56 84 54 of jeugd@oudenburg.be .

(LIN)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.