Speelplein Park de Rode Poort zet de toon voor meer ‘speelnatuur’ in Brugge

Redactie KW

Woensdagavond werd in Park de Rode Poort het heringerichte speelplein geopend. De kinderen uit de buurt vonden meteen massaal de weg.

De Jeugd- en Groendienst organiseerden vorig jaar in april een bevraging voor de omwonenden van het park, en die kwamen met heel wat suggesties. Zo was er een grote vraag naar een avontuurlijk speelpark of zogenaamde ‘speelnatuur’. “Park De Rode Poort was met zijn totale oppervlakte van 3,8 hectare ook een uitgelezen locatie om in Sint-Michiels meer natuurspeelruimte te creëren”, zegt jeugdschepen Franky Dumon.

Eén van de grootste in Brugge

“Andere bewoners waren dan weer vragende partij voor een speeltoestel voor kinderen met een beperking, de buurt wilde kortom een speelplein dat mooi opgaat in zijn natuurlijke omgeving en voor iedereen toegankelijk zou zijn.”

Met die wensen van de buurt werd bij de aanleg van het speelplein duidelijk rekening gehouden. “Park de Rode Poort is een van de grootste speelpleinen in het Brugse, wat heel wat mogelijkheden bood. Zo werden de bosjes rondom het speelplein recent ingericht als speelbos. Het open terrein heeft een oppervlakte van 4.000 vierkante meter, maar met die speelbosjes erbij bedraagt de totale oppervlakte liefst 3,8 hectare. Bijna vier keer de Markt van Brugge”, besluit Franky Demon.

Stad Brugge trok voor de herinrichting een budget van 69.000 euro uit.

(WK – Foto WK)